Μικροτερη απο το αναμενομενο η προσελευση των επαγγελματιων για τις αδειες τραπεζοκαθισματων

Έτοιμος ο Δήμος Κομοτηνής να προχωρήσει στην παραχώρηση και του επιπλέον χώρου όταν αυτό επιτραπεί

Μικρότερη από ό,τι αναμενόταν, παρά το γεγονός ότι η εστίαση θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από τη Δευτέρα του Πάσχα, ήταν η προσέλευση των επαγγελματιών στο Δήμο Κομοτηνής για την απόκτηση άδειας τραπεζοκαθισμάτων.

Η διαδικασία άλλες χρονιές ήταν συνηθισμένη, και γινόταν από την αρχή της χρονιάς, όμως φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του κορωνοϊού, δεν έγιναν αιτήματα στο Δήμο, με τους επαγγελματίες να περιμένουν την άρση των μέτρων.

Βέβαια ήδη εδώ και μερικούς μήνες, τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος όσο και στελέχη του Δήμου, είχαν καλέσει τους επαγγελματίες να καταθέσουν τις αιτήσεις για διάθεση χώρων τραπεζοκαθισμάτων όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής να είναι έτοιμες να τις εγκρίνουν μόλις επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων.

Όμως λίγοι επαγγελματίες κατέθεσαν αιτήσεις πριν την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της εστίασης, ενώ ακόμα και μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη, προτελευταία ημέρα της λειτουργίας του Δήμου πριν την έναρξη της εστίασης, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κατέθεσαν αιτήσεις, αυτές δεν έφτασαν τον αναμενόμενο αριθμό.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, η διαδικασία δεν είναι απαιτητική, μιας και «πατάνε» επάνω στα περσινά δεδομένα, όσο αφορά τις αποστάσεις αλλά και τους χώρους όπου θα αναπτυχθούν τα τραπεζοκαθίσματα.

Όμως και πάλι χρειάζεται κάποια διεργασία, μιας και για την έκδοση της άδειας εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες, και αυτό σημαίνει χρόνο.

Αναμονή για τον επιπλέον χώρο

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η ΚΥΑ που προβλέπει την παραχώρηση επιπλέον χώρου, μέχρι 100% του υφιστάμενου, όπου είναι δυνατόν, στους επαγγελματίες.

Ο κ. Πολιτειάδης επανέλαβε πως οι υπηρεσίες του Δήμου είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην παραχώρηση, όποτε αυτό τους επιτραπεί, η οποία θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο όπως πέρυσι το καλοκαίρι.

Να σημειωθεί πως όπου είναι αδύνατο να δοθεί επιπλέον χώρος, θα υπάρξει έκπτωση στα δημοτικά τέλη κατάληψης χώρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.