Μικρη η συμμετοχη στην απεργιακη κινητοποιηση

Μικρή ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Ιούνη στην πόλη μας. Τόσο η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ όσο και αυτή του ΠΑΜΕ χαρακρητίσθηκαν από τη μικρή συμμετοχή των εργαζομένων.
Την λύπη του για την εικόνα εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παντελής Μαγαλιός. «Λυπάμαι για το κατάντημα των ανθρώπων της εργασίας και ντρέπομαι για αυτήν την κυβέρνηση» τόνισε στην σύντομη δήλωσή του, ενώ από την άλλη ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την συμπεριφορά των εργαζομένων που «μοιρολατρικά δέχονται μια τραγική κατάσταση». Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την αντίθεσή του για το μνημόνιο ΙΙ τονίζοντας ότι δεν θα φέρει ανάπτυξη ούτε αύξηση των εσόδων του κράτους και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι δεν «φαίνεται διατεθειμένη να εισπράξει ούτε τους ανύπαρκτους φόρους αλλά ούτε και να κυνηγήσει αυτούς που πραγματικά χρωστάνε», κάτι που χαρακτήρισε άδικο για τους πολίτες και καταστροφικό για τη χώρα». «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα σκεφθεί ότι είναι σοσιαλιστική και όχι ληστρική».
Αγανακτισμένοι εναντίον συνδικαλιστών

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο δύο αγανακτισμένοι πολίτες επετέθησαν λεκτικά κατά των συνδικαλιστών τονίζοντας ότι «έχουν γίνει τόσο πολλά και το μόνο που κάνετε είναι να προκηρύσσεται μια απεργία την οποία παλιότερα κάναμε για μια συλλογική σύμβαση. Έχουν λεηλατήσει την εργατική τάξη και κάνετε αυτό που κάνατε πριν δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι θα έρθει ο κόσμος εδώ αλλά τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχετε θέση εσείς. Εκφράζω μόνο τον εαυτό μου και κανένα άλλο. Βαρέθηκα να σας ακούω. Οι δημοσιογράφοι σας χαρακτηρίζουν συστημικούς ή κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, ο Πάγκαλος σας αποκάλεσε κοπρίτες, ο κόσμος λέει για εσάς ότι είστε πουλημένοι».

Η δεύτερη αγανακτισμένη μίλησε για τις Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται στην πλατεία. «Δεν βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση αλλά το σημαντικό είναι ότι ο κόσμος σταματά και ακούει, προβληματίζεται και αναρωτιέται ποιοι είμαστε και μήπως είμαστε κατευθυνόμενοι. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος. Για αυτό και οι περισσότεροι δεν βρίσκονται σήμερα εδώ γιατί έχουν βαρεθεί να βρίσκονται κάτω από σημαίες, στην αγκαλιά κάποιου κόμματος. Θέλω να ρωτήσω πόσοι από εσάς έχετε έρθει στις συνελεύσεις που γίνονται καθημερινά στην πλατεία ή έχετε πάρει το μικρόφωνο και έχετε μιλήσει. Όχι για να κάνετε ομιλία αλλά συζήτηση. Ο κόσμος θέλει τη συζήτηση. Το πρόβλημα είναι ένα και ο εχθρός είναι ένας αυτή τη στιγμή. Δεν πρέπει να υπάρχει κατ’ αρχήν διαχωρισμός κλάδων. Το πρόβλημα είναι κοινό για όλους. Είμαι επιχειρηματίας και βλέπω τα μαγαζιά να λειτουργούν κανονικά στην πόλη και όταν συζήτησα με άλλη επιχειρηματία μου είπε ότι δεν θα κλείσει το κατάστημά της γιατί κανένας δεν κλείνει και οι πελάτες της θα πάνε σε ανταγωνιστή της. Δεν είναι για μένα αυτός ο στόχος να πάρω τους πελάτες του άλλου. Περιμένουμε να έρθει το πρόβλημα να χτυπήσει την πόρτα μας; Πρέπει να σκεφθούμε το κοινό καλό. Όλοι για έναν και ένας για όλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.