Μια «Σβουρα» μες στην πολη

Η Σβούρα είναι η πιο «φρέσκια» πρόταση για να απολαύσει κανείς τον καφέ και το ποτό του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο νέο δημοφιλές στέκι της πόλης, την πλατεία Αρχ. Χρυσάνθου. Η Σβούρα μετρά μόλις λίγους μήνες λειτουργίας, καθώς άνοιξε το Μάιο, αλλά έχει καταφέρει να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού της Κομοτηνής και να αποτελεί πόλο έλξης καθημερινά, από νωρίς το πρωί. Μεγάλο της προτέρημα σαφώς είναι ο μεγάλος πλάτανος που στέκι απέναντί της και χαρίζει υπέροχη σκιά μαζί με το πρωινό καφεδάκι που σερβίρει. 

Μια καφετέρια κι ένα κατάστημα παιχνιδιών κάτω απ’ την ίδια στέγη

Η Σβούρα είναι ένα ιδιαίτερο μαγαζί. Στον ίδιο χώρο στεγάζει την καφετέρια, αλλά και τα παιχνίδια Κωσταρέλης, που σίγουρα όλοι οι Κομοτηναίοι έχουν συνδέσει με το παιχνίδι. Εξ ου και το όνομα Σβούρα.

Ήταν η «μαγική» λέξη που μπορούσε να «ενώσει» ένα κατάστημα παιχνιδιών και μια καφετέρια, σ’ ένα ενιαίο κτίσμα. Η δημιουργία της Σβούρας, ήταν, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη κ. Κωνσταντίνο Κωσταρέλη, μια ανάγκη για το επόμενο βήμα. Η αγάπη, ωστόσο, για το χώρο του παιδικού παιχνιδιού δε στέρεψε, γι’ αυτό και το αγαπημένο κατάστημα παιχνιδιών παρέμεινε εκεί, αν και αρκετά μικρότερο. 

Τα πάντα για όλα τα γούστα και στις καλύτερες τιμές

Η Σβούρα είναι ένα all day caf κι όχι μόνο. Από νωρίς το πρωί σερβίρονται καφές αναψυκτικά, αλλά και πολλά σπιτικά εδέσματα και σπιτικοί χυμοί. Μεσημέρι αλλά και βράδυ μπορεί κανείς να απολαύσει το κρασί, την μπύρα ή το ούζο του παρέα με εξαιρετικές ποικιλίες, ενώ τα απογεύματα ζεστά club sandwich, παγωτά, αλλά και γιαούρτι με φρούτα που είναι πεντανόστιμα και περιμένουν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Οι τιμές της Σβούρας εναρμονίζονται, όπως ήταν φυσικό, τόσο με την εποχή μας όσο και με την πλατεία στην οποία βρίσκεται. Σύμφωνα με τον κ. Κωσταρέλη, η πλατεία είναι ένα καινούριο στέκι, ένας νέος προορισμός που επιτρέπει «οικονομική έξοδο και τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερες».

Σε λίγο τα μαζεύουμε προς τα μέσα

Παρότι ο καιρός προς το παρόν θυμίζει καλοκαίρι, πλησιάζει σιγά σιγά η χειμερινή σεζόν και η Σβούρα είναι έτοιμη να μετακομίσει «προς τα μέσα». Ο εσωτερικός χώρος είναι ήδη έτοιμος, ενώ πρόκειται να γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και οι επιθυμίες του κοινού.

Πρόκειται, μάλιστα, να υπάρχει και τηλεόραση στο χώρο για την προβολή μεγάλων αθλητικών γεγονότων. «Αφουγκραστήκαμε τα γούστα, τη σκέψη και τα θέλω του κόσμου κι έτσι θα πραγματοποιήσουμε κάποιες μικρές αλλαγές, και μέσα στο Σεπτέμβριο θα είμαστε απολύτως έτοιμοι», δήλωσε ο κ. Κωσταρέλης.

Η Σβούρα «γυρίζει» για όλες τις ηλικίες

Στόχος της Σβούρας είναι να συνεχίσει την πορεία της μέσα στο χειμώνα και να καλύπτει τα γούστα όλου του ηλικιακού φάσματος, καθώς δε στοχεύει σε κάποια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. «Θεωρώ ότι θα ήταν λάθος να στοχεύουμε σε συγκεκριμένες ηλικίες.

Είμαστε ανοιχτοί για όλο τον κόσμο και αυτό αποδείχτηκε από όσους μας επισκέφτηκαν το καλοκαίρι. Η πλατεία είναι μεν νεανική, αλλά καλύπτει όλες τις ηλικίες, από πολύ μικρά παιδιά που παίζουν εδώ μέχρι πολύ μεγαλύτερους και εμείς είμαστε εδώ για να τους ικανοποιήσουμε όλους», υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κωσταρέλης. 

Ο χώρος είναι αρκετός για όλους

Τέλος, αναφορικά με το διαθέσιμο χώρο για τον οποίο γίνεται πολύς λόγος τον τελευταίο καιρό από τη δημοτική αρχή αλλά και από τους κατοίκους της πόλης, ο κ. Κωσταρέλης δήλωσε ότι «ο χώρος είναι αυτός που μας παραχώρησε ο δήμος. Για κανέναν επαγγελματία δεν είναι ποτέ αρκετός, αλλά η πλατεία οφείλει να έχει κι άλλες χρήσεις οπότε μένουμε ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε».
 
Αυτή, λοιπόν, είναι η Σβούρα που άνοιξε και μας εντυπωσίασε. Είναι καιρός να την επισκεφτείτε όλοι και να «στριφογυρίσετε» μαζί της. Εμείς ευχόμαστε να γυρίζει για πολλά ακόμη χρόνια με μεγάλη επιτυχία για τον κόσμο της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.