Μια εβδομαδα δωρεαν διακοπες στη Ροδο για τους τουριστες, που εφυγαν λογω φωτιας

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV επιχείρησε να θεραπεύσει τη ζημιά στον τουρισμό της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο για όλους όσους αναγκάστηκαν να διακόψουν τις διακοπές τους εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Σε μία προσπάθεια να θεραπεύσει τη ζημιά στον τουρισμό της Ρόδου, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στους τουρίστες που έφυγαν λόγω της φωτιάς, το επόμενο φθινόπωρο ή την επόμενη άνοιξη.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο έτοιμη παρά ποτέ να καλωσορίσει επισκέπτες, το νησί έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε το τεράστιο μέγεθος της επιχείρησης εκκένωσης και κυρίως ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές.»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι μόνο το 15% επηρεάστηκε από τις πυρκαγιές, ενώ στο ερώτημα εάν θα έπρεπε τώρα να έρθουν Βρετανοί επισκέπτες στη Ρόδο απάντησε καταφατικά. “Φυσικά θα πρέπει να έρθουν. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος”, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε μάλιστα όσους θα ήθελαν να ανταποδώσουν στους Ροδίτης τη γενναιοδωρία και τη βοήθεια που προσέφεραν στους Βρετανούς τουρίστες, να κλείσουν ένα πακέτο της τελευταίας στιγμής άμεσα για τη Ρόδο.

«Αυτό που φάνηκε στη Ρόδο είναι πως είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοιου τύπου συμβάντα. Έχουμε για την ακρίβεια στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια, που εσείς δεν έχετε ακόμα, τον αριθμό 112 για έκτακτα περιστατικά, που σημαίνει ότι πάντα μπορούμε να στέλνουμε έκτακτα μηνύματα σε όλους όσους επηρεάζονται από κάποια φυσική καταστροφή και ναι, έχετε δίκιο να επισημαίνετε ότι ο λαός της Ρόδου ήταν απίστευτα υποστηρικτικός. Άνοιξαν τα σπίτια τους. Νομίζω ότι ως πράξη γενναιοδωρίας και ανταπόδοσης, όχι μόνο όλοι εκείνοι οι τουρίστες που έχουν κλείσει τις διακοπές τους στη Ρόδο και θα πρέπει να πάνε, αλλά και όσοι σκέφτονται κάποια κράτηση της τελευταίας στιγμής, γιατί να μην διαλέξουν τη Ρόδο;», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.