Μια διαφορετικη κατασκηνωτικη εμπειρια θελουν να φερουν στη Θρακη οι Πετρινες Κατασκηνωσεις

Γιάννης Μιχελής: «Θα είναι μια διαδραστική κατασκήνωση, και όλοι θα έχουν ένα ρόλο που θα θέλουν να αποκτήσουν»

Αξέχαστες εμπειρίες που θα δημιουργήσουν αναμνήσεις για μια ζωή στα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε αυτές, θέλουν να δώσουν οι Πέτρινες Κατασκηνώσεις στη Μαρώνεια, που λειτουργούν ξανά φέτος το καλοκαίρι, υπό νέα διεύθυνση, αλλά στον ίδιο μοναδικό χώρο.

Ελπίδα των υπευθύνων είναι  να δημιουργήσουν μια Κατασκήνωση όπου τα παιδιά να χαλαρώνουν τους ρυθμούς τους, θα κάνουν πραγματικούς φίλους, αλλά και θα μάθουν την αξία της φύσης και του περιβάλλοντος, τόνισε ο κ. Γιάννης Μιχελής, που μαζί με τη σύζυγό του Αναστασία Τζεβελεκίδου θα αναλάβουν την λειτουργία τους για τα επόμενα χρόνια, θέλοντας να φέρουν κάτι διαφορετικό στην κατασκηνωτική εμπειρία των παιδιών στη Ροδόπη και ακόμα παραπέρα.

Ξεκινούν με εμπιστοσύνη στην τοπική κοινωνία

Όπως τόνισε ο κ. Μιχελής, αποφάσισαν να εκμισθώσουν τις Πέτρινες Κατασκηνώσεις για 12+3 χρόνια, κάτι που αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση, και πρόθεσή τους είναι να ξεκινήσουν από φέτος τη λειτουργία τους, έχοντας καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έχουν κάνει όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να λειτουργήσουν κανονικά.

Φέτος θα έχουν τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, αντί των τεσσάρων που θα έχουν κανονικά, μιας και πρόκειται για την πρώτη χρονιά λειτουργίας τους, και θέλουν να βρουν τα πατήματά τους, την ανταπόκριση του κόσμου, όμως έχουν σκοπό να βελτιώνουν συνέχεια τις κατασκηνώσεις και τις υπηρεσίες που παρέχουν μακροπρόθεσμα, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε πλήρη δυναμικότητα τα επόμενα χρόνια. «Είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να επενδύσουμε και να ασχοληθούμε, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την τοπική κοινωνία τόσο της Ροδόπης όσο και όλης της Θράκης» τόνισε.

Πιστεύει δε πως η χωροθεσία τους στη Μαρώνεια, θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες, που τώρα στέλνουν τα παιδιά τους μέχρι τη Θάσο και τη Χαλκιδική, να τους εμπιστευτούν.

Επισκευές και αναμορφώσεις στο χώρο

Ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν επισκευές και αναμορφώσεις στα κτίρια των κατασκηνώσεων, με προοπτική να τις επεκτείνουν τα επόμενα χρόνια, ανάλογα και με τις ανάγκες της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Ο χώρος των κατασκηνώσεων είναι, σύμφωνα με τον κ. Μιχελή, ένας από τους ομορφότερους στη Ροδόπη, συνδυάζοντας την κοντινή θάλασσα, το βουνό και τον παραδοσιακό οικισμό της Μαρώνειας, και βλέποντας πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποιον άλλο στους προηγούμενους διαγωνισμούς, υπέβαλλαν στον τέταρτο που πραγματοποιήθηκε προσφορά, για να αναλάβουν την λειτουργία του.

Έχοντας σημαντική εμπειρία με τα παιδιά και τα summer camps μέσω της Ολυμπιάδας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια επιχειρηματική κίνηση που αφορά και πάλι το παιδί. «Την εμπειρία με τα παιδιά την έχουμε αποκτήσει τόσα χρόνια, κάνοντας πρωταθλητισμό και καλοκαιρινές δράσεις, την οργάνωση την έχουμε, και αν ανταποκριθεί ο κόσμος, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να γίνει ένα στολίδι για την περιοχή» σημείωσε, ελπίζοντας πως σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, θα φέρει και την πολυθρύλητη τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, τουλάχιστον όσον αφορά τα παιδιά.

Μια διαφορετική κατασκηνωτική εμπειρία

Έχοντας μια επαφή με τον τρόπο που λειτουργούσαν μέχρι τώρα οι κατασκηνώσεις, λόγω των παιδιών και της συνεργασίας με το ΚΤΕΛ Ροδόπης, που τις είχε αναλάβει μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σημείωσε πως παρόλο που αυτή δεν είχε κάποιο πρόβλημα, θέλουν να καταθέσουν την δική τους πρόταση.

Όσο αφορά τις εγκαταστάσεις, αυτή περιλαμβάνει παρεμβάσεις εντός του μικρού άλσους που περιλαμβάνεται στην περίφραξη της κατασκήνωσης, ώστε να καθαριστεί και να είναι πλήρως προσβάσιμος αλλά και ασφαλής για τα παιδιά, ώστε να είναι μέρος της εμπειρίας και το καλύτερο σημείο της.

Στα κτίρια, έχουν γίνει ανακατασκευές σε όποια κτίρια χρειάζονταν, με βαφές, καθαρισμούς και υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπου χρειαζόταν.

Εκεί όμως που θα επικεντρωθούν είναι η καθημερινότητα των παιδιών στην κατασκήνωση, προετοιμάζοντας πάρα πολλές δημιουργικές δραστηριότητες, όχι μόνο αθλητικές, και επικεντρώνοντας στην ξενοιασιά και το παιχνίδι, ανάλογα φυσικά και τις ηλικίες.

«Θα είναι μια διαδραστική κατασκήνωση, και όλοι θα έχουν ένα ρόλο που θα θέλουν να αποκτήσουν» ανέφερε, με τις δράσεις να έχουν εξαιρετικά μεγάλο εύρος, από μαθήματα με DJ, κριτών καθημερινού φαγητού, και παιχνίδια στη θάλασσα σε συνεργασία με την εταιρία Κουπί, όπως Canoe, Kayak, SUP και άλλα.

Όμως η τελική απόφαση για το πού θα συμμετάσχουν θα ανήκει στα παιδιά. «Δεν χρειάζεται να τα “μπουκώσουμε”, θα τους το παρουσιάζουμε, θα τους το δείχνουμε και σιγά σιγά θα τους βάλουμε στη διαδικασία του τι θέλουν να ακολουθήσουν» ανέφερε.

Στόχος η πλήρης προσβασιμότητα τα επόμενα χρόνια

Με δεδομένο ότι οι κατασκηνώσεις είναι αρκετά παλιές, πριν το 1955, με περιστασιακές παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια, η τελευταία από τις οποίες έγινε το 2005, η προσβασιμότητά τους όσο αφορά άτομα με aναπηρία δεν είναι ιδανική. Έχοντας εντοπίσει αυτό το κενό, ελπίζουν να το διορθώσουν σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών, στον οποίο έχουν ήδη προτείνει να γίνει προσπάθεια να ενταχθεί σε κάποια χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για να μπορούν όλοι να απολαύσουν το χώρο.

Ήδη έχουν προχωρήσει σε χρηματοοικονομική πρόταση, που πρέπει να υλοποιηθεί μέσω του ιδιοκτήτη του ακινήτου, για να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την βελτίωση της προσβασιμότητας, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Έτσι λοιπόν μετά την φετινή θερινή περίοδο, θα έρθουν σε επαφή με τον Δήμο για την ανάπτυξη και ανάπλαση της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.