Μεζεδοπωλειο «Κουζουλο», μια κρητικη γωνια στην πολη

Μια γωνιά που συνδέει εντέχνως τα δύο άκρα της Ελλάδας άνοιξε και επίσημα τις πύλες της στην Κομοτηνή. Το μεζεδοπωλείο «Κουζουλό», προσφέροντας ένα δείγμα μεσογειακής διατροφής με επιρροές από την κρητική και τη θρακιώτικη κουζίνα, αποτελεί τη νέα γαστρονομική πρόταση της Κομοτηνής, σε ένα παραδοσιακό και συνάμα φιλόξενο χώρο κοντά στο κέντρο της πόλης.

 

Ο Ανδρέας Σκουντριδάκης, καταγόμενος από την Κρήτη και τη Θράκη, κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο μιας πενταετίας και να φέρει την Κρητική παράδοση κοντά στην πόλη της Κομοτηνής. Κρητική κουζίνα, ελαφρώς τροποποιημένη, με μεζεδάκια από το νησί και καθημερινά μια ξεχωριστή κρητική πρόταση, συνθέτουν το γευστικό πλούτο του καταστήματος, ο οποίος στηρίζεται στη μεσογειακή διατροφή, τη διατροφή, δηλαδή, που είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τη μακροζωία που χαρίζει και έχει τις ρίζες τις στην κρητική γη. Το «Κουζουλό» είναι από τα μοναδικά εστιατόρια στην περιοχή που μπορεί να γευτεί κανείς αυθεντική κρητική τσικουδιά, αφιχθείσα από το όμορφο Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα να συνοδεύσει τις γεύσεις του με λαϊκά και έντεχνα ακούσματα, επίσης επηρεασμένα από τη μουσική παράδοση του νησιού.
 
Το «Κουζουλό» έχει ανοίξει ήδη τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας αποσπάσει τις καλύτερες των κριτικών από το απαιτητικό κοινό της πόλης. Άλλωστε, η Κομοτηνή είναι μια πόλη που φιλοξενεί μεγάλη μερίδα φοιτητών από την Κρήτη, και αν μη τι άλλο έχει δείξει ότι αγαπάει ιδιαίτερα το νησί.

 

Την Πέμπτη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και τα επίσημα εγκαίνια του εστιατορίου χοροστατούντος του σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονος, ο οποίος ευλόγησε το κατάστημα και προσκάλεσε τους Κομοτηναίους να τιμήσουν αυτή τη νέα κρητική γωνία της πόλης.

Ποιοτικό φαγητό, γεύσεις που σε ταξιδεύουν ως την άλλη άκρη της Ελλάδας, ποιοτική μουσική, φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον, συνθέτουν την καλύτερη πρόταση ακόμα και για τους πιο δύσπιστους ουρανίσκους.

Καλές δουλειές και… καλή όρεξη!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.