Μεταπτυχιακο για στελεχη απο το Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων

Σε στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα απευθύνεται το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» με έμφαση στις Στρατηγικές Αποφάσεις που υλοποιεί το Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα είναι επιπέδου Master και στοχεύει στην παροχή ειδικευμένων γνώσεων σε Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Απευθύνεται κυρίως σε στελέχη του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (συμπεριλαμβανόμενου των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, των τραπεζών, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των ρυθμιστικών αρχών κλπ) που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους (για τουλάχιστον 3-5 χρόνια) και επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, προσθέτοντας συγχρόνως αξία στον οργανισμό τους. Είναι επίσης κατάλληλο και για στελέχη που βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μια θέση ή επαγγελματικό πεδίο σε κάποιο άλλο.

Η βασική ιδέα που διέπει το πρόγραμμα είναι ότι σε έναν σύγχρονο οργανισμό (ιδιωτικό ή δημόσιο) η λήψη ορθών στρατηγικών αποφάσεων απαιτεί γνώσεις και δυνατότητα αξιολόγησης του:

– διεθνούς και εγχώριου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και των αλλαγών που συντελούνται σε αυτό

– κλαδικού περιβάλλοντος και των δυνάμεων πραγματικού και δυνητικού ανταγωνισμού και

– ρυθμιστικού περιβάλλοντος που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και στην Ευρώπη, καθώς την αποχώρηση του κράτους από την παραγωγική διαδικασία έχει διαδεχθεί μια σειρά ρυθμιστικών παρεμβάσεων σε κλαδικό και περιβαλλοντικό επίπεδο και θέματα ανταγωνισμού που εφαρμόζονται από διάφορες ανεξάρτητες διοικητικές αρχές.

Δομή και διάρκεια

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις αρχές Δεκεμβρίου κάθε χρόνου με προπαρασκευαστικά μαθήματα 3 εβδομάδων (για ορισμένους φοιτητές) – σε μαθηματικά και λογιστική. Το κανονικό πρόγραμμα ξεκινάει στις αρχές Ιανουαρίου και η διδασκαλία διαρκεί 16 μήνες. Το πρόγραμμα αποτελείται από 7 ακαδημαϊκές περιόδους κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από 8 εβδομάδες διδασκαλίας και 1 εβδομάδα εξετάσεων (7 ακαδημαϊκά δίμηνα). Στο τέλος των 7 ακαδημαϊκών περιόδων οι φοιτητές εκπονούν μια διπλωματική εργασία για περίπου 2-2 ½ μήνες. Όλα τα μαθήματα γίνονται απογεύματα και διαρκούν 3 ώρες. (6.00 – 9.00 μ..μ)

Δικαίωμα συμμετοχής

Δεκτοί στο πρόγραμμα γίνονται οι πτυχιούχοι όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής καθώς και οι πτυχιούχοι αναγνωρισμένων αντίστοιχων Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής με τεχνολογική, θετική, διοικητική ή οικονομική ειδικότητα.

Για την επιλογή των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη, ο βαθμός του πτυχίου, η προϋπηρεσία, το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας, οι συστατικές επιστολές και η συνέντευξη.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στη γραμματεία των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων για Στελέχη, του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευελπίδων 47Α & Λευκάδας 33, 9ος όροφος (γραφείο 909).

Για την αξιολόγηση της αίτησης απαιτείται κατάθεση 60 ευρώ στον λογαριασμό διδάκτρων του προγράμματος (Εθνική Τράπεζα: 110/48009077). Με την εγγραφή στο πρόγραμμα προκαταβάλλεται μέρος των διδάκτρων.

Περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις και σχετικά έντυπα υποψηφιότητας στο Πρόγραμμα παρέχονται από τη Γραμματεία των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων για Στελέχη, του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευελπίδων 47: & Λευκάδος 33, τηλ. 210-8203649, 210-8203689 και 210-8828992.

Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα έως Πέμπτη 13.00 – 19.00 και την Παρασκευή 11.00- 17.00

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.