Μειωνεται το τιμημα για το εργοστασιο της Shelman στην Κομοτηνη

Ελπίδες ότι θα φέρει αποτελέσματα ο νέος κύκλος δημοπρασιών με ελκυστικότερους όρους

Με νέους όρους, που περιλαμβάνουν ελάχιστο τίμημα 9,92 εκατ. ευρώ, επαναλειτουργία του βιομηχανικού συγκροτήματος για μια τριετία και πρόσληψη ποσοστού 40% των εργαζομένων ξεκίνησε -σχεδόν 2 χρόνια μετά την έναρξη του πρώτου- ο δεύτερος κύκλος δημοπρασιών για την πώληση των εγκαταστάσεων της Shelman στη Ροδόπη.
 
Ο πρώτο κύκλος πλειστηριασμών (επαναλαμβανόταν κάθε Δευτέρα) ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου 2016, και προέβλεπε ελάχιστο τίμημα 11,6 εκατ. ευρώ, επαναλειτουργία του εργοστασίου για τουλάχιστον πέντε χρόνια και πρόσληψη ποσοστού 70% εκ των εργαζομένων σε αυτό κατά το χρόνο παύσης λειτουργίας του.
 
Όμως παρόλες τις προσπάθειες, τόσο του σύνδικου όσο και των εργαζόμενων, φάνηκε να υπάρχει ενδιαφέρον, το οποίο όμως ποτέ δεν αποκρυσταλλώθηκε σε πρόταση, αφενός λόγω του υψηλού τιμήματος, αφετέρου λόγω και της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
 
Έτσι ο σύνδικος ξεκινά νέο κύκλο δημοπρασιών με τους όρους που αναφέρθηκαν παραπάνω, με την ελπίδα να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο, δίνοντας θέσεις εργασίας αλλά και βοηθώντας γενικότερα την οικονομία της περιοχής.
 
Η ελπίδα όλων είναι, σημείωσε ο συνήγορος των εργαζομένων της Shelman κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, ότι το ενδιαφέρον που είδαν να υπάρχει όλο το προηγούμενο διάστημα, να μεταφραστεί σε εξαγορά του εργοστασίου ώστε να μπορέσει μια μονάδα της Ροδόπης να λειτουργήσει ξανά.
 
Ο ίδιος τόνισε πως αυτό που φαίνεται ότι εμπόδισε τους επίδοξους επενδυτές ήταν το κόστος για την αγορά της μονάδας, όμως τώρα η μείωση μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζεται ώστε να λειτουργήσει ξανά η μονάδα.
 
Αυτό θα έχει το αποτέλεσμα να επιστρέψουν όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν στην εργασία τους, αν και από το κλείσιμο του εργοστασίου πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρει αλλού δουλειά, με κύριο πρόβλημα να αποτελεί το τίμημα.
 
«Έχουμε ακόμα μια προσπάθεια για να δούμε τι μπορεί να γίνει για να μπορέσει να λειτουργήσει το εργοστάσιο» σημείωσε ο κ. Κυμπαρίδης, τονίζοντας πως το Σεπτέμβριο αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή μας ο σύνδικος, ώστε και να δει τις εγκαταστάσεις αλλά και να έχει επαφές, ώστε να κινηθεί η όλη διαδικασία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.