Μεχρι το τελος Σεπτεμβριου, οι προσφορες για τον Οργανισμο Λιμενος Αλεξανδρουπολης

Για το 67% του ΟΛΑ – Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η περίοδος παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη ο οποίος κατά την διάρκεια ημερίδας του Υπερταμείου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ αναφέρθηκε στα όσο αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αναβάθμιση υποδομών στην Βόρεια Ελλάδα.

 «Προφανώς το πιο εμβληματικό έργο (στο χαρτοφυλάκιό μας) είναι η Εγνατία Οδός και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει ουσιαστικά η περίοδος παραχώρησης» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως «είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων που πρέπει να πάνε προς έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

«Δεύτερη σε χρονισμό είναι η εκκίνηση της παραχώρησης για το “Φίλιππος Β”, το εμπορικό κομμάτι του λιμένος της Καβάλας. Και εκεί βρισκόμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης του φακέλου, για να πάει προς έγκριση στο Ελεγκτικό, ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένουμε και τις προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, και αυτή η διαδικασία» γνωστοποίησε ο κ. Πολίτης και συμπλήρωσε ότι οι λιμενικές υποδομές είναι πολύ σημαντικές, «για να μπει σε λειτουργία» ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας ως πύλης εμπορίου και μεταφορών.

Παράλληλα, μέχρι το τέλους του 2022 αναμένεται να πέσουν, σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, οι υπογραφές για το τουριστικό ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, για το οποίο εκδηλώθηκε αυξημένο ενδιαφέρον (οκτώ-εννέα ενδιαφερόμενοι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.