Μεχρι τις 28 Σεπτεμβριου οι εγγραφες στα ΑΕΙ

Το χρονοδιάγραμμα των εγγραφών των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σύστημα του απολυτηρίου του Γενικού Λυκείου, καθώς και των αποφοίτων του Β΄ κύκλου των ΤΕΕ που εισήχθησαν στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα:

α) Από 18 Σεπτεμβρίου μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2007 για όσους εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ειδικά οι εισαχθέντες στο Β΄ εξάμηνο των ΤΕΙ αν δεν εγγραφούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία, μπορούν να εγγραφούν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2008. Αν όμως ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να εγγραφούν στο τμήμα της επιτυχίας τους από 18 μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

•Αίτηση για εγγραφή.

•Τίτλο απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

•Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

• Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

• Εκτός των παραπάνω και μόνο όσοι πέτυχαν με το σύστημα του Γενικού Λυκείου (90% και 10%) υποβάλλουν και αντίγραφο της βεβαίωσης (πρόσβασης) της παραγράφου 13 του άρθρου 1 του Ν. 2525/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν.2909/2001.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.