Με τον προεδρο του ΣΕΒΕ συναντηθηκε ο υφ. Μακεδονιας και Θρακης

Θ. Καράογλου: «Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name για τη Μακεδονία και τη Θράκη»

Για το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνεται υπέρ των ελληνικών παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων συζήτησαν στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο.
 
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως η εξωστρέφεια είναι η μοναδική διέξοδος προς τη νέα αναπτυξιακή πορεία που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλοι οι παραγωγικοί φορείς της χώρας οφείλουν να συνεργαστούν για μια σύγχρονη Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική.  
 
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου σημείωσε πως η τόνωση της εγχώριας παραγωγής και η προσέλκυση νέων επενδύσεων αποτελούν κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα της νέας Κυβέρνηση. Όπως δήλωσε, «η τόνωση της εξωστρέφειας σημαίνει αύξηση της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό το Υφυπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε συνεργασία με το ΣΕΒΕ, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες συντονισμού της προώθησης των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Βόρειας Ελλάδας σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ισχυρού brand name για τη Μακεδονία και τη Θράκη, μέσω του οποίου θα αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, θα αξιοποιήσουμε την κεντρική γεωγραφική μας θέση και θα αυξήσουμε την ελκυστικότητα των ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις εξαγωγικές επιχειρήσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.