Με τη νεα διοικηση του ΟΠΕΚΕΠΕ συναντηθηκε ο Δημητρης Λουρικας

Οι αποπληρωμές του υφιστάμενου Leader αλλά και ο προγραμματισμός της επόμενης προγραμματικής περιόδου στην ατζέντα της συζήτησης του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΑΝΡΟ με τους Κυριάκο Μπαμπασίδη και Βαγγέλη Σημανδράκο

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ.Δημήτρης Λουρίκας με κύριο θέμα συζήτησης την αμεσότερη δυνατή πληρωμή των πιστοποιήσεων των επενδυτικών προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα του προγράμματος LEADER (CLLD) που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ροδόπης (ΑΝ.ΡΟ.) όσο και για τον προγραμματισμό της εταιρείας ενόψει του νέου προγράμματος LEADER το οποίο θα «τρέξει» την επόμενη χρονιά.

Η συνάντηση αυτή όπως εξήγησε το πρωί της Τρίτης, 6 Σεπτεμβρίου ο κ.Λουρίκας μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του προβλήματος που είχε ανακύψει στο πρόσφατο παρελθόν, που αφορούσε στην απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου της Ε.Ε., σύμφωνα με την οποία ο φορέας που πιστοποιεί και παρακολουθεί το έργο δεν μπορεί να είναι και αυτός που θα το αποπληρώνει.

Η αρμοδιότητα της πληρωμής μετατέθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ, γεγονός για το οποίο ο κ.Λουρίκας συναντήθηκε τόσο με τον νέο Πρόεδρος κ.Βαγγέλη Σημανδράκο όσο και τον αντιπρόεδρο κ.Κυριάκο Μπαμπασίδη, ώστε και το στάδιο της αποπληρωμής των «ανοιχτών» ακόμα προτάσεων να γίνει δίχως καθυστερήσεις και προβλήματα.

Κανονικά προχωρούν οι πιστοποιήσεις του υφιστάμενου LEADER

Ερωτηθείς σε σχέση με την πορεία των πληρωμών για τα έργα του υφιστάμενου LEADER ο κ.Λουρίκας εξήγησε πως οι πληρωμές, όπως είχε προαναγγείλει, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και προχωρούν έως και σήμερα κανονικά εφόσον προηγούνται οι σχετικές πιστοποιήσεις.

Το δεύτερο κομμάτι της συζήτησης μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝΡΟ και της διοίκησης του ΟΠΕΚΕ αφορούσε στον προγραμματισμό του νέου προγράμματος που αναμένεται να ακολουθήσει το 2023.

Όπως τόνισε ο ίδιος «αυτό τον καιρό κάνουμε τον προγραμματισμό μας και πιστεύω ότι ως το τέλος του έτους θα βγει και η εγκύκλιος που θα προσδιορίζει κάποια πράγματα, άρα και από την έναρξη του νέου έτους, την άνοιξη ή το καλοκαίρι, θα βγει και η προκήρυξη για το νέο LEADER» ανέφερε τονίζοντας πως σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το νέο πρόγραμμα αναμένεται να κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με το υφιστάμενο, γεγονός θετικό για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που θα μπορούν να σχεδιάσουν στην βάση πρότερης εμπειρίας.

«Σε ό,τι κάνουμε θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Όπως οι ίδιοι οι επενδυτές έδειξαν συνέπεια τόσο στις προτάσεις όσο και στη διαδικασία ροής των εργασιών έτσι θα πρέπει και η Αναπτυξιακή να είναι συνεπής στο ρόλο που έχει ώστε να προχωρούν οι πιστοποιήσεις και συνακόλουθα οι πληρωμές» ανέφερε ο ίδιος γνωστοποιώντας πως στην τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΝΡΟ  συζητήθηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ως αποτέλεσμα της αύξησης του όγκου των όσων διαχειρίζεται η εταιρεία και της ενίσχυσης που κατ’ επέκταση απαιτείται. «Στη θητεία του τρέχοντος ΔΣ οι προτάσεις ήταν πενταπλάσιες από κάθε άλλη φορά» ανέφερε για να καταλήξει λέγοντας πως «άρα και οι αξιώσεις είναι και πιο μεγάλες. Εμείς πιστεύομε στη διεκδικητικότητα, στα άξια στελέχη που έχουμε και παράγουν συνεχές έργο και είμαστε ένα σύνολο ανθρώπων που πιστεύουμε ότι μπορούμε να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.