Με πρωτοκολλο οι επισκεψεις των φορολογουμενων στις εφοριες

Θα εφαρμοστεί σε λίγες μέρες

Θέμα χρόνου είναι η εφαρμογή συστήματος τήρησης πρωτοκόλλου των επισκέψεων των φορολογουμένων που ελέγχονται στις εφορίες, όπως αποκάλυψε μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα ελέγχονται, όταν προσέρχονται στις εφορίες.
 
«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν από την πλευρά μας οδηγίες για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε ένας φορολογούμενος που ελέγχεται στην εφορία, ποιον είδε, τι είπε και αυτό να το ξέρει και ο προϊστάμενος», είπε ο κ. Πιτσιλής.
 
Επίσης εκείνο που κατέστη σαφές από τη συνεδρίαση είναι πως το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι μονάδες-και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές- για τον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων. Ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα στα δύο μεγάλα ελεγκτικά κέντρα ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΠ είναι καλύτερα από πέρυσι και ως προς το πλήθος των ελέγχων και ως προς τα βεβαιωθέντα ποσά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.