Με μεταταξεις 1.190 στο ΙΚΑ

Στην πλήρωση 1.190 θέσεων με τη διαδικασία των μετατάξεων προχωρά η Κεντρική Διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) προκειμένου να ενισχύσει με προσωπικό τα υποκαταστήματά του σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-πρόσκληση που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, οι κενές οργανικές θέσεις θα καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού από υπουργεία ή άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει από την Πέμπτη 10 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Ειδικότερα, το ΙΚΑ έχει ανακοινώσει ότι θα καλυφθούν 452 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ειδικότητας Διοικητικού – Οικονομικού, 134 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και 604 θέσεις ειδικότητας Διοικητικών Γραμματέων.
Δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες μετάταξης έχουν:
• Οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πέντε έτη από τον διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη.
• Οι τακτικοί υπάλληλοι των κρατικών ΝΠΙΔ και των τ. ΔΕΚΟ που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πενταετή υπηρεσία.

Σημείωση: Επισημαίνεται ότι στην εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 71 του Ν. 3528/07 δεν εμπίπτουν οι υπάλληλοι εταιρειών οι οποίες αποκλείονται από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα βάσει ισχυουσών ειδικών διατάξεων νόμου (π.χ. Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε.), καθώς και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ και των Δημοτικών και Κοινοτικών Επιχειρήσεων, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1892/90 είναι εκτός δημόσιου τομέα και συνεπώς δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3613/07.

Τα τυπικά προσόντα

Για τις θέσεις που προκήρυξε το ΙΚΑ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να πληρούν και τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα σύμφωνα με το ΠΔ 50/2001.
Ειδικότερα, για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας, σχολών της αλλοδαπής, μιας από τις παρακάτω ειδικότητες:

 

Νομικής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Διοίκησης Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Πολιτικών Επιστημών Πολιτικής Επιστήμης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Οικονομικών Επιστημών Οικονομικής Επιστήμης Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Διοίκησης Επιχειρήσεων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών Επιχειρησιακής Ερευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Μarketing) Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης Στατιστικής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Κοινωνιολογίας Κοινωνικής Διοίκησης Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Μεσογειακών Σπουδών Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Ναυτιλιακών Σπουδών Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

 

Οι υποψήφιοι για τις θέσειςΤΕ Διοικητικού Λογιστικούθα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα όλων των τμημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των ΤΕΙ ή το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ισότιμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

 

Οι υποψήφιοι για τις θέσειςΔΕ Διοικητικών Γραμματέωνθα πρέπει να έχουν:
Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του Τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή Πτυχίο Α΄ ή Β΄ κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου οποιασδήποτε ειδικότητας του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο:

 

Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων: α) Διοικητικών Υπηρεσιών- Γραμματέων β) Οικονομίας γ) Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων: α) Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων β) Υπαλλήλων Επιχειρήσεων Μεταφορών γ) Υπαλλήλων Λογιστηρίου δ) Υπαλλήλων Διοίκησης ε) Εμπορικών Επιχειρήσεων ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλον ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και επιπλέον γνώση επεξεργασίας κειμένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Δ/νση Διοικητικού Προσωπικού, Τμήμα Κατάστασης Προσωπικού, Αγ. Κωνσταντίνου 8, Τ.Κ. 102 41 ΑΘήνα. Επίσης, η αίτηση με τα συνημμένα δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί και ταχυδρομικώς «με απόδειξη» στην παραπάνω αναγραφόμενη διεύθυνση.
Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:
• Αίτηση υποψηφιότητας για μετάταξη, την οποία θα πρέπει να κοινοποιήσουν στην Υπηρεσία τους.
• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 για την πιστότητα του περιεχομένου του.
• Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
• Επικυρωμένα φωτοαντίγραφα του τίτλου σπουδών, καθώς και των πρόσθετων τυπικών προσόντων.
• Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, το οποίο θα πρέπει επιπλέον να περιλαμβάνει τυχόν επιβληθείσες πειθαρχικές ποινές ή εάν εκκρεμεί εις βάρος τους κάποια πειθαρχική ή ποινική υπόθεση, καθώς και τις αναρρωτικές άδειες της τελευταίας πενταετίας. (Για τους μόνιμους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΝΠΔΔ, το πιστοποιητικό θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία μας σε περίπτωση που δεν θα κατατεθεί από τους ενδιαφερομένους). Μόνο για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔκαι των τ. ΔΕΚΟ:

 

Οι υπάλληλοι των κρατικών ΝΠΙΔ θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση του Νομικού Προσώπου για το καθεστώς που το διέπει.
Οι υπάλληλοι των τ. ΔΕΚΟ θα πρέπει να καταθέσουν βεβαίωση από την Υπηρεσία τους, όπου θα βεβαιώνεται ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται υπάγεται στον δημόσιο τομέα, δεν είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και ότι το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.