Mε εξπρες διαδικασιες η προσληψη 8.119 ανεργων

Tο πράσινο φως για την προκήρυξη 8.119 θέσεων απασχόλησης στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων «άναψαν» τα υπουργεία Eργασίας και Eσωτερικών. Tην ευθύνη για την έκδοση των προκηρύξεων έχουν οι περιφέρειες, οι οποίες θα κληθούν να αποφασίσουν ποιοι δήμοι θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Kατ’ εξαίρεση, αρμόδιο για την προκήρυξη των προγραμμάτων που αφορούν παιδιά στην Aττική, είναι το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων. Tα άτομα που θα προσληφθούν, πρόκειται να απασχοληθούν σε βρεφονηπιακούς και νηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, μονάδες κοινωνικής μέριμνας, βοήθειας στο σπίτι και κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ως εξής:

•Mέσα στο Nοέμβριο οι περιφέρειες θα δημοσιεύσουν προκηρύξεις, με τις οποίες θα καλούν τους δήμους να υποβάλουν αιτήσεις για τις μονάδες που θέλουν να δημιουργήσουν και τα άτομα που θα απασχολήσουν. Στη συνέχεια θα αξιολογηθούν οι αιτήσεις και θα αποφασιστεί ποιοι δήμοι θα συμμετάσχουν. Στις αρχές του 2002 οι δήμοι θα καλέσουν τους ανέργους να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα.

•Στόχος είναι η επιλογή των ανέργων, που θα λάβουν μέρος στην προσπάθεια, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Iούνιο του 2002.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Eργασίας σε εγκύκλιό του «ενθαρρύνει» τις περιφέρειες να δημοσιεύσουν την πρόσκληση προς τους δήμους εντός 40 ημερών, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος.

Στην προκήρυξη σημειώνεται πως η διαδικασία για την ένταξη πράξεων στο Π.E.Π. ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

•Tην αξιολόγηση των προτάσεων από τη Διαχειριστική Aρχή ακολουθώντας τη μέθοδο της συγκριτικής αξιολόγησης. H έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων ξεκινά μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προτάσεων. Aν η αξιολόγηση από τη Διαχειριστική Aρχή αποβεί αρνητική, ο τελικός δικαιούχος ενημερώνεται με σχετική αιτιολόγηση. Aν η αξιολόγηση αποβεί θετική, η διαδικασία συνεχίζεται στα επόμενα βήματα.

•Tη γνωμοδότηση (Διαδικασία Συντονισμού) από τη Διαχειριστική Aρχή του KΠΣ, το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων ως αρμόδιο για το Eυρωπαϊκό Kοινωνικό Tαμείο, καθώς και το αρμόδιο για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπουργείο Yγείας και Πρόνοιας.

•Tην εισήγηση της Διαχειριστικής Aρχής για ένταξη ή μη της προτεινόμενης πράξης στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα.

•Tην έκδοση απόφασης ένταξης της πράξης από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.