Με εντονο ενδιαφερον απο νεους ανθρωπους πραγματοποιηθηκε το φετινο Free Market Roadshow

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι αξίες που θεμελιώνουν μελλοντική επέκταση στα Βαλκάνια

Εχθές πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές Συνέδριο Οικονομικών Free Market  Roadshow  στην Κομοτηνή με ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και πολιτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να λαμβάνουν τον λόγο στην κατάμεστη αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Το φετινό θέμα«Values, what values»με σκοπό να διερευνηθούν εκείνες οι αξίες που θεμελιώνουν τόσο με οικονομικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια τις αξίες στα πλαίσια της διαμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της μελλοντικής επέκτασης στα Βαλκάνια προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον και αποτέλεσε πόλο έλξης για δεκάδες νέους ανθρώπους της πόλης, ιδίως δε φοιτητές με αντικείμενο σπουδών τα οικονομικά.
 
Ως κεντρικοί ομιλητές τον λόγο μεταξύ άλλων έλαβαν οι κ.κ. Νίκος Κωστόπουλος και Χριστιάνα Ζούπα, τοποθετούμενοι αναφορικά με τις μελλοντικές προκλήσεις της τεχνολογίας «Blockchain». 

Νίκος Κωστόπουλος «Οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να κυνηγούν τα ταλέντα» 

Αφού έδωσε μερικές χρήσιμες πληροφορίες γύρω από τους στόχους του συνεδρίου, ο κ. Νίκος Κωστόπουλος, συνιδρυτής της εταιρείας Youth Business Market έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του οργανισμού.
 
«Πρόκειται για μία μη κυβερνητική οργάνωση που ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να φέρει τους νέους πιο κοντά στην αγορά εργασίας», είπε, μιας και ο ίδιος πιστεύει ότι τα πανεπιστήμια παρά το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο είναι αρκετά μακριά από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 

Αν κάποιος είναι άνεργος ή δουλεύει με έναν εξευτελιστικά χαμηλό μισθό δεν μπορεί να κάνει όνειρα, τόνισε εμφατικά για να υποστηρίξει στην συνέχεια ότι «οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να κυνηγούν τα ταλέντα και όχι να επικρατεί αυτή η στρεβλή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα».
 
 Κλείνοντας, ο κ. Κωστόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η οργάνωση  λειτουργεί με την στήριξη πολλών νέων ανθρώπους, ενώ πρόσφατα επεκτάθηκε στην Κύπρο και την Τουρκία. 

Χριστιάνα Ζούπα «Επιθυμούμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους»

Η Oceanus Foundationείναι μία εταιρεία που ασχολείται με την τεχνολογία Blockchain σύμφωνα με την  κ. Χριστιάνα Ζούπα, η οποία ίδρυσε την εταιρεία μαζί με τον συνεργάτη της κ. Νίκο Κωστόπουλο.
 

«Η εταιρεία έχει δημιουργήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα, το Oceanus Coin και αυτή τη στιγμή χτίζει μία πλατφόρμα που  θα προσφέρει υπηρεσίες στην ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και εξωτερικού», πληροφόρησε η κ. Ζούπα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον τομέα.
 
«Αυτό που επιθυμούμε είναι να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, είναι, ωστόσο δύσκολο να βρούμε ανθρώπους με σχετικές γνώσεις, μιας και η τεχνολογία Blockchain δεν διδάσκεται ακόμη σε ευρωπαϊκά ιδρύματα», κατέληξε, κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε πρώτο στάδιο η εταιρεία ενδιαφέρεται για βασική κατανόηση της τεχνολογίας αυτής.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.