Με 17,9 εκατομμυρια ευρω στηριζει την ιδρυση τουριστικων επιχειρησεων η ΠΑΜ-Θ

Θα καλύψει το 50% τους συνολικού ποσού επενδύσεων 111 νέων επιχειρήσεων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, θα χρηματοδοτηθούν όλα τα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επενδυτικά σχέδια ιδιωτών, οι οποίοι επέλεξαν να επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 
Στο πλαίσιο της αντίστοιχης πρόσκλησης που είχε εκδώσει το Υπουργείο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εγκρίθηκαν μετά από αξιολόγηση συνολικά 144 επενδυτικά σχέδια. Από αυτά, τα 33 θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του Υπουργείου, και τα υπόλοιπα 111 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ με 17.921.670 ευρώ.
 
Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα καλύψει το 50% του συνολικού ποσού  των επενδύσεων των 111 σχεδίων, ύψους 35.875.790 ευρώ,  με την Περιφέρεια να διαθέτει 17.921.670 ευρώ και τα υπόλοιπα 17.954.120 ευρώ να προέρχονται από ιδιωτικές επενδύσεις.
 
Τα σχέδια αφορούν σε επιχειρήσεις καταλυμάτων, ενοικίασης τουριστικών σκαφών, θεματικού πάρκου-μουσείου και ενοικίασης αυτοκινήτων και κατανέμονται ως εξής:
 
• Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: 92 (Δήμος Θάσου 55, Δήμος Παγγαίου 17, Δήμος Καβάλας 13, Δήμος Νέστου 7)
• Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: 3
• Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: 10
• Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: 2
• Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: 4
 
Με την ευκαιρία της υπογραφής της απόφασης, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων, υπογραμμίζοντας τις θέσεις εργασίας που αυτές θα δημιουργήσουν και οι οποίες θα συμβάλουν στην περιφερειακή μας ανάπτυξη. «Με τη σημερινή μας απόφαση ενισχύουμε ανθρώπους που πιστεύουν στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας και επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τόπο μας. Πιστεύω ότι τα χρήματα που διαθέτουμε θα πιάσουν τόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.