Market Pass: Αντιστροφη μετρηση για τις αιτησεις

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

Έως τις 3 Μαρτίου οι πρώτες πληρωμές

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το Market Pass. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν έως τις 3 Μαρτίου, ενώ όσοι υποβάλλουν αίτηση από την 1η μέχρι την 15η Μαρτίου, θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 του μηνός.

Με το Market Pass:

  • Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ μηνιαία ενίσχυση.
  • Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα 32 ευρώ.
  • Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης 32 ευρώ.
  • Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα 42 ευρώ.
  • Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, επίσης, 42 ευρώ μηνιαία ενίσχυση.
  • Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ.

Όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα, θα πάρουν στο ακέραιο το 100% αυτού του ποσού. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/8/2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Οι δικαιούχοι, που θα επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβουν δύο τριμηνιαίες δόσεις, αλλά η επιδότηση θα είναι μειωμένη κατά 20%. Τα χρήματα, ωστόσο, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπου και όπως θέλει ο δικαιούχος

Η ειδική εφαρμογή για το market pass θα βρίσκεται στην ψηφιακή πύλη του gov.gr. Η είσοδος στην εφαρμογή γίνεται με κωδικούς Taxisnet, ακολουθεί επικαιροποίηση στοιχείων (κινητό, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) και επιλογή πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Οι διαδικασίες για την έκδοση ψηφιακής κάρτας και την πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό μπορεί να πραγματοποιηθούν και μέσω των ΚΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.