Μαχη των τραπεζουπαλληλων για τα ταμεια υγειας τους

Την απόσυρση της τροπολογίας, με την οποία εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ τα Ταμεία Υγείας των Τραπεζοϋπαλλήλων, απαίτησαν οι εργαζόμενοι του κλάδου, στην προχθεσινή και στη χθεσινή τους πανελλαδική κινητοποίηση. Οι τραπεζοϋπάλληλοι έκαναν λόγο για πολιτική της καταλήστευσης των αποθεματικών του ΤΑΥΤΕΚΩ και προχώρησαν σε δυο συναπτές απεργίες και πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Στην Κομοτηνή, παρότι δεν έλαβε χώρα κάποια συγκέντρωση, τα ποσοστά της συμμετοχής που αφορούν στην απεργία της Τέταρτης παρατηρηθήκαν υψηλά, σε σύγκριση με παλαιότερες απεργίες.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων με επικεφαλής το προεδρείο της ΟΤΟΕ, ζήτησε από όλα τα κόμματα της Βουλής να αποσυρθεί η κυβερνητική τροπολογία και να σταματήσει η απόπειρα διάλυσης των Ταμείων Υγείας και λεηλασίας των αποθεματικών τους, επισημαίνοντας ότι το κράτος δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης, αφού τα Ταμεία Υγείας είναι βιώσιμα, σύμφωνα με ειδική αναλογιστική μελέτη και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Νέες αγωνιστικές αποφάσεις, αν δεν έχει αποσυρθεί η τροπολογία

Θετικά ήταν τα μηνύματα που εισέπραξαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ΚΚΕ, ενώ η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, δεν πήρε θέση, ζήτησε από την ΟΤΟΕ περισσότερη ενημέρωση και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα απόσυρσης της τροπολογίας. Εν αναμονή του αποτελέσματος της χθεσινής συζήτησης στη βουλή, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, αν δεν έχει αποσυρθεί η τροπολογία , θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει νέες αγωνιστικές αποφάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.