Λυση μεσω… Fuel Pass για την ανασχεση της φυγης για καυσιμα στη Βουλγαρια;

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος στη Θράκη έχει προτείνει το Σωματείο Βενζινοπωλών Ροδόπης

Πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να αναχαιτιστεί η φυγή των κατοίκων της περιοχής της Θράκης για καύσιμα στη Βουλγαρία, έχουν προτείνει οι πρατηριούχοι της περιοχής μας, μέσω της ΠΟΠΕΚ, το οποίο μάλιστα φαίνεται να έχει τύχει και θετικής αποδοχής από το αρμόδιο Υπουργείο.

Να θυμίσουμε πως το θέμα των μέτρων κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω του διαφορετικού ειδικού φόρου κατανάλωσης στη Βουλγαρία, αποτελεί πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Συλλόγου, να έχει θίξει επανειλημμένα το θέμα προς την κεντρική εξουσία, καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις για την επίλυσή του, μεταξύ των οποίων και το ειδικό καθεστώς για τους κατοίκους της περιοχής, που ισχύει και σε περιοχές της Ιταλίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης κ. Χρήστος Ταπατζάς, η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το σωματείο τους εδώ κι χρόνια, με τον προηγούμενο πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ κ. Ασμάτογλου, ο οποίος είχε επισκεφτεί αρκετές φορές και την Κομοτηνή.

Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως, ενώ τον Μάρτιο του 2021 είχαν αποστείλει έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών που υπογράφονταν από τον ίδιο και τον κ. Ασμάτογλου, ζητώντας να εφαρμοστεί ένα μέτρο ανάλογο με το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά.

Νέο δρόμο ανοίγει το Fuel pass

Τώρα ήρθαν εκ νέου σε επαφή με την Ομοσπονδία τους, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το Fuel pass, να υπάρξει ένα ανάλογο μέτρο για την Ροδόπη, και να «τρέξει» πιλοτικά στην περιοχή, ώστε να δουν αν θα βοηθήσει στην ανάσχεση των ροών προς τη Βουλγαρία, και να πετύχει, να επεκταθεί σε όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν αυτό το πρόβλημα.

Η ανταπόκριση από το Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Ταπατζά, ήταν θετική, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία, και ελπίζουν πως θα μπορέσει να υλοποιηθεί σύντομα κάτι, γιατί θα ωφελήσει τόσο στους βενζινοπώλες, και όλες τις περιοχές που έχουν αυτό το πρόβλημα. «Αυτό που ζητήσαμε ως Σωματείο Βενζινοπωλών Ροδόπης ήταν να γίνει πιλοτικά στη Θράκη, όπου θεωρώ ότι υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και είμαστε οι πλέον χαμένοι σε αυτό το κομμάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτό ο κ. Ταπατζάς ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών αρχόντων και φορέων, να ακούσουν το πρόβλημά τους και να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση και αυτοί το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει αυτό το θετικό αποτέλεσμα για την περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.