Λιγοτερα σκαμπανεβασματα ευχηθηκαν για το 2023 οι επαγγελματιες της Ροδοπης

Κατά την κοπή της πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καββαθά

Ευχές για ένα καλύτερο 2023 για την επιχειρηματικότητα όλης της Ροδόπης, έδωσαν όσοι βρέθηκαν στην κοπή της Βασιλόπιτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, στην οποία έδωσε το παρών και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επαγγελματίες της Ροδόπης συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον ρόλο της Ομοσπονδίας που το 2024 θα κλείσει 100 έτη ύπαρξης.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΕΒΕΣ και τον κ. Καββαθά τόνισε πως σε όποιο δίκαιο αίτημα τους, θα τον βρουν δίπλα τους, για να διεκδικήσουν ό,τι πρέπει. Τόνισε δε όμως πως θα πρέπει οι φορείς της Ροδόπης να διεκδικούν, και να μην περιμένουν να τους τα φέρουν έτοιμα οι άλλοι, για την αγορά και τον τόπο.

Από την πλευρά του ο κ. Βαφειάδης τόνισε πως η Ομοσπονδία, μετά από τρία χρόνια παύσης, επιστρέφει στην κανονικότητα, και με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτάς τους, θέλουν να συζητήσουν για τα θέματα που τους απασχολούν, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, και να συζητήσουν τι έγινε το 2022 και τι θα γίνει το 2023, μεταφέροντας τις απόψεις αυτές και στους τοπικούς άρχοντες και τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Χρονιά με σκαμπανεβάσματα το 2022

Κάνοντας μια ανασκόπηση για την χρονιά που πέρασε, ο κ. Βαφειάδης τόνισε πως το 2022 ήταν μια χρονιά με σκαμπανεβάσματα για την τοπική αγορά και την κοινωνία, ξεκινώντας μέτρια, και συνεχίζοντας βελτιωμένη το καλοκαίρι, για να επιδεινωθεί και πάλι όμως με την έλευση του φθινοπώρου και την ενεργειακή κρίση.

Ο ίδιος κατέθεσε την εκτίμηση πως η Κομοτηνή, αλλά και όλη η Περιφέρεια, υστερούν στην ανάπτυξη, παρά την προσπάθεια που θεωρεί πως γίνεται από όλους, για να υπογραμμίσει πως έχουν πολλή δουλειά ακόμη για να φτάσουν κάποιες άλλες περιοχές της χώρας.

Με δεδομένο ότι μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά, θεωρεί πως θα μπορέσουν να αναλύσουν το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της Ροδόπης, και ευχαρίστησε όλους για την στήριξή τους.

Ο κ. Βαφειάδης επισήμανε προς όλα τα μέλη ότι η ΟΕΒΕΣ την επόμενη χρονιά, το 2024, κλείνει 100 χρόνια ζωής, για αυτό και φέτος θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες, ώστε αυτή η επέτειος να γιορταστεί κατάλληλα, όπως αξίζει σε μια από τις παλιότερες οργανώσεις της περιοχής μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.