Ληγει ο διαγωνισμος για τους 52 γλωσσομαθεις νομικους στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο και το Συμβουλιο της Ευρωπης

Στις 12 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για αιτήσεις στον δεύτερο διαγωνισμό της ΕPSO για 52 γλωσσομαθείς νομικούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
 
Ζητούνται δέκα νομικοί σουηδικής γλώσσας, από εννέα νομικοί μαλτεζικής και ιταλικής γλώσσας, και από οκτώ στην ελληνική, την ισπανική και τη λιθουανική γλώσσα. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πιστοποιούμενες με συγκεκριμένα πτυχία ή διπλώματα αντίστοιχα της Νομικής Σχολής για καθεμία από τις χώρες που ζητά η προκήρυξη. 

Τρόπος επιλογής 

Η τελική επιλογή των επιτυχόντων καθορίζεται από την υποβολή των υποψηφίων σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ένα από τα διαπιστευμένα κέντρα της ΕPSO. Ακολούθως, εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων ως προς την επιλεξιμότητά τους κατά φθίνουσα σειρά της βαθμολογίας που έχουν επιτύχει, έως ότου ο αριθμός των επιλέξιμων υποψηφίων φθάσει το όριο που καθορίζεται για κάθε τομέα.
 
Στο τελευταίο στάδιο του διαγωνισμού, ο τελικός αριθμός των υπό επιλογή υποψηφίων καλούνται να συμμετάσχουν σε κέντρο αξιολόγησης, όπου εξετάζονται οι ικανότητές τους για επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία, αποτελεσματική συνεργασία, εκμάθηση και ανάπτυξη, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, προσαρμοστικότητα και ομαδική εργασία.
 
Ειδικά οι υποψήφιοι νομικοί θα εξεταστούν και σε μετάφραση νομικού κειμένου στην αγγλική γλώσσα. Αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://jobs.eu-careers.eu

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.