Κρυονερι camping για αξεχαστες καλοκαιρινες εμπειριες

Καλοκαιρινός προορισμός το οργανωμένο Κρυονέρι camping, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Προσκυνητών, για όσους αναζητάνε όλα τα απαραίτητα συστατικά για καλές διακοπές! Μόλις 30 λεπτά μακριά από την Κομοτηνή σε μια κατάφυτη περιοχή, και σε απόσταση αναπνοής από τη μαγευτική παραλία της περιοχής της Μαρώνειας αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για σύντομες αποδράσεις από την πόλη, όσο και για πολυήμερες διακοπές.

Το Κρυονέρι camping, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2008, είναι το μοναδικό στην περιοχή που έχει σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, καθώς πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, διαθέτει 56 θέσεις για τροχόσπιτα καθώς και σκηνές σε ένα χώρο που υπόσχεται άνετη διαμονή όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας. Υπάρχει συνεχής παροχή ζεστού νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ηλεκτρικές κουζίνες και πλυντήρια, όπως και οργανωμένο ιατρείο, mini market, παραδοσιακό καφενείο – ουζερί. Οι εγκαταστάσεις του είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να εξυπηρετούν και άτομα με ειδικές δεξιότητες.

Η Θράκη και ιδιαίτερα η Μαρώνεια το καλοκαίρι είναι μαγευτική. Με επίκεντρο το Κρυονέρι camping μπορείτε να απολαύσετε πανέμορφα τοπία, ονειρικές αμμουδιές, ιστορικούς τόπους. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να απολαύσει τόσες ομορφιές χωρίς να χρειαστεί να δώσει μια περιουσία. Η υπεύθυνή του Στέλλα Κάζη μιλώντας στον «Παρατηρητή της Θράκης» καλεί τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή και να απολαύσει τις ομορφιές της…

ΠτΘ: κ. Κάζη πότε ξεκινά η σαιζόν για εσάς;
Σ.Κ.:
Η σαιζόν ξεκινά από την 1η Μάη και συνήθως κρατά όσο τραβήξει ο καιρός, δηλαδή μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη. Μετά την περίοδο των κατασκηνωτών τον Οκτώβρη φιλοξενούμε περαστικούς κυνηγούς, οι οποίοι βέβαια αντέχουν σε σκληρότερες συνθήκες, αλλά κυρίως γιατί η εποχή αυτή είναι η περίοδος του κυνηγιού και η περιοχή τους προσελκύει.

Ο λόγος που επιλέγει κάποιος το κάμπινγκ για διακοπές είναι γιατί του αρέσει και όχι η ηλικία του

ΠτΘ: Τέταρτος χρόνος που λειτουργείτε το κάμπινγκ. Βάση της εμπειρίας που έχετε αποκομίσει αυτά τα χρόνια ποιοι είναι αυτοί που προτιμούν το κάμπινγκ; Έχει σχέση με την ηλικία;
Σ.Κ.:
Όχι. Θα έλεγα ότι το κάμπινγκ το προτιμούν και άτομα μικρότερης ηλικίας αλλά και οικογένειες που τους αρέσει η φύση και διαθέτουν τροχόσπιτο και βέβαια προτιμούν αυτό τον τρόπο να κάνουν τις διακοπές τους ευρισκόμενοι κοντά στην θάλασσα, οικογένειες δηλαδή που δεν έχουν εξοχικό ή δεν τους ενδιαφέρει να νοικιάσουν δωμάτιο ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Θεωρώ ότι πρωταρχικός λόγος που κάποιος θα επιλέξει αυτό τον τρόπο για να περάσει τις διακοπές του είναι ότι του αρέσει το κάμπινγκ και όχι η ηλικία του. Είναι αυτό που λέμε καμπίστας. Αν δεν είναι κάποιος καμπίστας, δύσκολα γίνεται.

Τάση επιστροφής στο κάμπινγκ από τους έλληνες

ΠτΘ: Πριν πολλά χρόνια οι έλληνες ήταν καμπίστες. Η ευμάρεια όμως που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια τους οδήγησε στο να το εγκαταλείψουν.
Σ.Κ.:
Βλέπω ότι σιγά – σιγά πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν, μετά από καιρό, το κάμπινγκ ή αν και δεν το έχουν κάνει ποτέ άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες. Να σκέφτονται δηλαδή το ενδεχόμενο να το ξεκινήσουν ή τουλάχιστον να το προσπαθήσουν, να δούνε δηλαδή αν ως εναλλακτικός τουρισμός τους ταιριάζει ή όχι.

ΠτΘ: Διοργανώνετε και εκδρομές ως υπεύθυνοι του κάμπινγκ;
Σ.Κ.:
Όχι και για να είμαι ειλικρινής δεν υπήρξε ζήτηση μέχρι τώρα. Συνήθως φιλοξενούμε οικογένειες ή μικρές παρέες οι οποίοι από μόνοι τους οργανώνουν κάποιες εκδρομές στην περιοχή, στο θέατρο, σε παραλίες όπως η παραλία της Μαρμαρίτσας, τα Πετρωτά, που προσελκύουν κόσμο.

Είμαστε περήφανοι γιατί ξένοι που ήρθαν για μια μέρα έμειναν περισσότερες γιατί τους άρεσε το κάμπινγκ και η περιοχή

ΠτΘ: Οι επισκέπτες σας αυτά τα χρόνια είναι από την περιοχή της Θράκης ή ευρύτερα;
Σ.Κ.:
Από την ευρύτερη περιοχή. Κάποιοι από τους επισκέπτες μας είναι περαστικοί, είτε πηγαίνοντας προς Τουρκία είτε επιστρέφοντας. Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι πολλοί ξένοι που περνάνε για να μείνουν για ένα βράδυ τελικά μένουν περισσότερες ημέρες, γιατί τους αρέσει το κάμπινγκ και η περιοχή μας. Πέρσι και φέτος είχαμε πολλούς τουρίστες από Βουλγαρία από Γερμανία, αρκετούς Ιταλούς αλλά και έλληνες οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν ανέβει άλλη φορά προς τη Θράκη. Δεν έχει και πολλά κάμπινγκ η περιοχή μας, ένα στο Φανάρι και ένα το δικό μας, οπότε και πολλοί έλληνες μένουν είτε ως εκδρομείς στην περιοχή είτε ως περαστικοί.

Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση για την ιστορικότητα της περιοχής και τις δυνατότητες που παρέχει στον επισκέπτη

ΠτΘ: Το κάμπινγκ βρίσκεται σε μια περιοχή που παρουσιάζει μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον. Γνωρίζουν αυτοί που έρχονται την ιστορικότητα της περιοχής. Πιστεύετε ότι θα πρέπει να γίνει καλύτερη αξιοποίηση της ιστορίας της περιοχής με μεγαλύτερη διαφήμιση ώστε να προσελκύει περισσότερο κόσμο;
Σ.Κ:
Θεωρώ ότι η περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου. Το ότι κατά διαστήματα υπάρχουν κάποια ενημερωτικά φυλλάδια είτε από το δήμο είτε από την περιφέρεια πιστεύω ότι δεν είναι αρκετό. Υπάρχουν τόσα μέρη που θα μπορούσε ο επισκέπτης να γνωρίσει αλλά δυστυχώς του είναι άγνωστα. Μου κάνει εντύπωση ότι ο ξένος επισκέπτης συνήθως γνωρίζει την ιστορία της περιοχής. Ιταλοί και Γερμανοί εκδρομείς γνώριζαν για το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, και ζήτησαν πληροφορίες για να το επισκεφθούν, γνώριζαν για το σπήλαιο το οποίο βέβαια δεν είναι επισκέψιμο, αλλά παρόλα αυτά γνώριζαν την ύπαρξή του και εξέφρασαν την επιθυμία τους να το επισκεφθούν. Λιγότερο ενημερωμένοι είναι οι έλληνες επισκέπτες. Πάντως όταν τους μιλάμε για τα μέρη που μπορεί να επισκεφθούν δείχνουν ενδιαφέρον. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση. Πιστεύω ότι αν υπήρχε, την περιοχή θα την επισκέπτονταν πολλοί περισσότεροι, γιατί πραγματικά είναι πολύ όμορφα και μάλιστα υπάρχει άγρια ομορφιά, όπως τα Πετρωτά, που προσελκύουν πολύ κόσμο, που ασχολείται και με σπορ, ακόμη με αναρρίχηση, πεζοπορία. Παρατηρώ επίσης ότι η ποδηλασία έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολλούς οπαδούς. Η περιοχή έχει μονοπάτια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με αυτό τον τρόπο, αλλά ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος.

ΠτΘ: Στο κάμπινγκ λειτουργεί και παραδοσιακό καφενείο – ουζερί. Αυτό απευθύνεται μόνο στους φιλοξενούμενους σε αυτό;
Σ.Κ.:
Όχι βέβαια, μπορεί να έρθουν και παρέες εκτός κάμπινγκ. Μάλιστα είναι πολύς ο κόσμος που μας έχει τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύει το κάμπινγκ. Στο παραδοσιακό καφενείο – ουζερί μπορεί να απολαύσει μεζεδάκια, ψητά, σαλάτες και βέβαια κάποιος που δεν θέλει φαγητό μπορεί να απολαύσει ένα καφέ ή ένα ποτό.

Πολλά είναι αυτά που μπορεί να κάνει κάποιος στην περιοχή της Μαρώνειας

ΠτΘ: κ. Κάζη επίσης ένα χαρακτηριστικό του κάμπινγκ Κρυονέρι είναι ότι έχει σήμα λειτουργίας από τον ΕΟΤ. Τι σημαίνει αυτό για σας;
Σ.Κ.:
Βεβαίως και είμαστε περήφανοι για αυτό. Οι προδιαγραφές από τον ΕΟΤ είναι σκληρές. Πληρούμε τις προδιαγραφές του ΕΟΤ και οποιοσδήποτε περάσει από τη Μαρώνεια μπορεί να περάσει και να ρίξει έστω μια ματιά για να δει τις εγκαταστάσεις μας και μόνος του να κρίνει αν είναι τόπος διακοπών που του ταιριάζει. Θα ήθελα μέσω της ευκαιρίας που μου δίνετε να καλέσω τον κόσμο να περάσει μια βόλτα από την Μαρώνεια, όχι μόνο από το κάμπινγκ, γιατί ειδικά το καλοκαίρι είναι μια πολύ όμορφη περιοχή και έχει πολλά μέρη να επισκεφθεί. Εκτός από το κάμπινγκ που έχουμε φτιάξει εμείς στους Προσκυνητές έχει πολλά ταβερνάκια, έχει καφέ, beach bar για τους νεότερους, πολλά μέρη για να περάσει κάποιος τη μέρα του, το Σαββατοκύριακό του, ακόμη και τις διακοπές του. Αυτό που τονίζουμε εμείς είναι ότι δεν είμαστε οι μοναδικοί που υπάρχουμε εκεί, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.