Κριτικη της Ανεξαρτητης Συνδικαλιστικης Παρεμβασης προς τη διοικηση του Ε.Κ. για εκλογες και Shelman

«Δεν μπορείτε να είστε “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, αλλά με τους εργαζόμενους»

Κριτική στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ασκεί η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» αναφερόμενη τόσο στις διαδικασίες εκλογής, όσο και στα πρώτα «δείγματα γραφής» της. Σε σχετική της ανακοίνωση η παράταξη κάνει λόγο,  για εν κρυπτώ νομιμοποίηση αντιπροσώπων από την πλειοψηφούσα παράταξη, σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής, ενώ από τα βέλη της κριτικής της δεν ξεφεύγουν και οι τοποθετήσεις του Εργατικού Κέντρου για την περίπτωση της Shelman.

Συγκεκριμένα η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» θυμίζει πως «με το άκουσμα της εξαγοράς της Shelman από τους ανθρώπους που την οδήγησαν στην πτώχευση και την πρώτη αντίδραση του νέου Προέδρου, που είναι και πρώην εργαζόμενος και τις  επιφυλάξεις που εξέφρασε, ήρθε ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΚ, που με δηλώσεις του  εκφράζεται θετικά για την περίεργη  αυτή «επένδυση»» για να τονίσει πως «δεν μπορείτε στα μεγάλα θέματα να είστε “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” αλλά με τους εργαζόμενους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, στο οποίο και αποχώρησε ο επί 20 έτη Πρόεδρος Π. Μαγαλιός. Η θητεία του οποίου, δυστυχώς, σημαδεύτηκε από την μεγάλη απαξίωση του ΕΚ στα μάτια των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την παράνομη και ντροπιαστική απόλυση εργαζόμενης του ΕΚ Ρύιας Πατσατζή, με μεθόδους που δύσκολα  χρησιμοποιούν, οι χειρότεροι εργοδότες και την αντικατάστασή της με το μέλος του Προεδρείου και της ομάδας του τότε Προέδρου και τότε Ταμία του ΕΚ Γ. Χατζηαθανασίου!! Η τελευταία  τριετία δε, πέρασε μέσα στην πλήρη απραξία της Διοίκησης, που με πρόσχημα την πανδημία, συνεδρίασε ελάχιστες φορές και χωρίς να έχει καμία παρουσία και δράση.

 Στο Συνέδριο είχαμε τα ίδια φαινόμενα με τα προηγούμενα Συνέδρια:  Πλήρη αδιαφάνεια για ακόμη μια φορά,  με την  νομιμοποίηση των αντιπροσώπων να γίνεται  εν κρυπτώ από την πλειοψηφούσα παράταξη, χωρίς να δοθεί  η δυνατότητα στις άλλες παρατάξεις να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία  με τα οποία εκλέχτηκαν οι αντιπρόσωποι και τη νομιμότητά τους. Έτσι, η πρώτη θέση που  πήρε η ΔΗΣΥΕ (σύμπραξη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) , υπό αυτές τις συνθήκες, μάλλον δεν προκαλεί εντύπωση.

Η παράταξή μας κατάφερε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, να αυξήσει τις δυνάμεις της και  να εκλέξει ακόμη ένα μέλος στο ΔΣ του ΕΚ (3 από 2 που είχε στο προηγούμενο), πράγμα που μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Κρίνοντας από την κατανομή αξιωμάτων που ακολούθησε, καταλάβαμε ότι θα είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Παρά την αποχώρηση του  κ. Μαγαλιού,   ο σκληρός πυρήνας και οι στενοί συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια, πήραν όλες τις  θέσεις, με κυριότερο να γίνει Πρόεδρος ο μέχρι χθες Ταμίας του ΔΣ.

Έτσι, συνεχίζοντας την απαξίωση του θεσμού, μπορεί να υπερηφανεύεται για  μια ακόμη πρωτιά  η πλειοψηφία του ΕΚ Κομοτηνής: να έχει για Πρόεδρο τον άνθρωπο που  κατάφερε να γίνει εργοδότης του εαυτού του!

Όμως, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις στα ΜΜΕ και τα social media των νεοεκλεγμένων, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν την πορεία: Από τις πρώτες ενέργειες της νέας Διοίκησης, ήταν η έξωση των επαγγελματιών  που νοίκιαζαν  το κατάστημα του Εργατικού Κέντρου τα τελευταία χρόνια, χωρίς να χρωστάνε χρήματα, που ήταν από τις πιο επιτυχημένες ταβέρνες της πόλης και ομολογουμένως αναβάθμισε την περιοχή, ώστε να δοθεί σε «ημετέρους», όπως καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας.

Επίσης, με το άκουσμα της εξαγοράς της Shelman από τους ανθρώπους που την οδήγησαν στην πτώχευση και την πρώτη αντίδραση του νέου Προέδρου, που είναι και πρώην εργαζόμενος και τις  επιφυλάξεις που εξέφρασε, ήρθε ο νέος Αντιπρόεδρος του ΕΚ, που με δηλώσεις του  εκφράζεται θετικά για την περίεργη  αυτή «επένδυση». Ας  το ξεκαθαρίσουμε επιτέλους, γι’ αυτές τις «επενδύσεις». Είμαστε σαν εργαζόμενοι, υπέρ των πρακτικών που έφεραν τις προηγούμενες δεκαετίες τη βιομηχανική ζώνη στη σημερινή κατάσταση;  Είμαστε υπέρ «των θέσεων εργασίας» κι ας μας αφήνουν απλήρωτους; Υπάρχει κάποια επεξεργασμένη θέση στο θέμα ή ο καθένας μπορεί να χαϊδεύει τ’ αυτιά της κοινωνίας και των εργοδοτών κατά το δοκούν;

Γιατί κύριοι της πλειοψηφίας δεν μπορείτε στα μεγάλα θέματα να είστε «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», αλλά με τους εργαζόμενους.

Εμείς από την πλευρά μας, αφού ευχαριστήσουμε δημοσίως τους εργαζόμενους που μας στήριξαν, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε να γίνει το Εργατικό Κέντρο το πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων της περιοχής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.