Κοινο μετωπο των Επιμελητηριων της ΠΑΜΘ για την επιδοτηση του 12%

Επίκειται συνάντηση με τον Γ. Σταθάκη

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας ΑΜΘ συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, σε συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλουν να πείσουν την Κυβέρνηση για τη νομιμότητα της διατήρησης της επιδότησης του κόστους εργασίας (γνωστό ως 12%) στις επιχειρήσεις της περιφέρειας, καθώς επίσης για την καταβολή των οφειλομένων ενισχύσεων από το 2010.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και έχοντας σα γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξης της περιοχής μας, επικαλούμενοι τις πρόσφατες διευκρινίσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ, σε σχετική ερώτηση της Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, αποφάσισαν:
 
• Να αποσταλεί κοινή επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης & Τουρισμού, με την οποία θα ζητείται η αναστολή των όποιων ενεργειών έχουν δρομολογηθεί για την κατάργηση της ανωτέρω επιδότησης, καθώς και η πραγματοποίηση συνάντησης με τον κ. Υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.
 
• Να ενημερωθεί για το θέμα η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. σε κλειστή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.