Κλιμακωση με ταξικη ενοτητα απο το ΠΑΜΕ

Σημαντικός ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην συγκέντρωση στην πλατεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χθες το πρωί. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους το μέλος του ΠΑΜΕ Ροδόπης κ. Χατροματζίδης έστειλε το μήνυμα για «κλιμάκωση με ταξική ενότητα, κόντρα στις κυβερνητικές φωνές και τα διασπαστικά καλέσματα των καλοπληρωμένων «δημοσιογράφων», των «σοφών» καθηγητών πανεπιστημίου. Ενίσχυση του λαϊκού αντιμονοπωλιακού μετώπου, της συμμαχίας εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών».

Ο κ. Χαρτοματζίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για νέα αιματηρά μέτρα σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τα οποία επιβάλλεται να πυροδοτήσουν αγώνες που θα τραντάξουν συθέμελα τους πυλώνες της φιλομονοπωλιακής πολιτικής. «Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να πετάξει στα σκουπίδια όλα τα ψέματα της κυβέρνησης περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέροντος. Πίσω από αυτές τις υποκριτικές φλυαρίες κρύβεται η επιδίωξη της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκφραστών να ρουφήξουν και το μεδούλι της εργατικής τάξης, χωρίς να υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις. Το ψευδοδίλλημα της κυβέρνησης κατάρρευση η σωτηρία ένα συμπέρασμα βγάζει. Ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων και όσων θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την λαϊκή εργατική οικογένεια, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους».

 

Το μέλος του ΠΑΜΕ κάλεσε την εργατική τάξη της χώρας να απαλλαχτεί από κάθε ίχνος αυταπάτης. «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τη μεγαλοεργοδοσία και τους εργατοπατέρες. δουλεύουν για να υποδουλώσουν την εργατική τάξη στο κεφάλαιο. Αυτές οι δυνάμεις, που εχθρεύονται τα συμφέροντα των εργαζομένων, «ποντάρουν» πάντα στη διάσπασή τους ανά κλάδο, φύλο, ηλικία, εργασιακή σχέση, ανάμεσα σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους». Κατηγόρησε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των επιχειρηματικών ομίλων ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως υπαίτιους για την κρίση το δημόσιο τομέα, τους υψηλούς μισθούς και τις υψηλές συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, τα «προνόμια» κάποιων ομάδων μισθωτών και άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» για συντεχνιασμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

«Είμαστε οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στον προηγούμενο αιώνα. Δεν θα παραδώσουμε τις κατακτήσεις των γονιών μας. Δεν θα παραδώσουμε το μέλλον μας στα χέρια αυτών που είναι έτοιμοι να κάνουν το πιο μεγάλο έγκλημα για τα κέρδη τους. Γιατί δεν μπορεί αυτή η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας. Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες και υλικές προϋποθέσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως Υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. Η μόνιμη ικανοποίησή τους απαιτεί την αλλαγή του σκοπού παραγωγής. Απαιτείται μια κοινωνία, όπου το κουμάντο στα μέσα παραγωγής θα το κάνουμε εμείς, που η βάση της θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός και θα έχει σα γνώμονα τη διασφάλιση της λαϊκής ευημερίας. Μια κοινωνία, όπου όλοι θα δουλεύουν με δικαιώματα και που μοναδικό στόχο θα έχει η παραγωγή να τίθεται εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία των αναγκών μας.

 

Αυτός είναι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, για τον οποίο πρέπει να παλέψουμε. Ανάπτυξη χωρίς τους καπιταλιστές και μοναδική κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Και αυτή η ανάπτυξη μπορεί να έρθει μόνο με τον αγώνα για την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας, την πάλη για το Σοσιαλισμό.

 

Καταδικάστε κάθε σχέδιο, κάθε προσπάθεια να διαιρούν τους εργαζόμενους σε προνομιούχους και μη, να αντιπαραθέτουν τον ένα κλάδο στον άλλο, να ενοχοποιήσουν τους αγώνες, την αντίσταση, τις κατακτήσεις που είχαμε. Καμία ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.