Κλιμακωνει τις αντιδρασεις του ο Πανελληνιος Συνδεσμος Γυμναστηριου

Συμβολική τοποθέτηση μεσίστιων σημαιών και μαύρων πανό στις προσόψεις των γυμναστηρίων

Εκτιμήσεις για «λουκέτα» στο 20% των γυμναστηρίων της χώρας

Να τοποθετήσουν συμβολικά μεσίστιες σημαίες και μαύρα πανό στις προσόψεις των γυμναστηρίων καλεί τους ιδιοκτήτες ανά την Ελλάδα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑΣΥΓΥ). Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σε συνέχεια των δράσεων, ενεργειών και κινητοποιήσεων του για την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του κλάδου και της διεκδίκησης για επιπλέον μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων, εκτός από τα όποια οριζόντια μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία για την επιχειρηματικότητα.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο ΠΑΣΥΓΥ αναφέρεται στην αγωνία και στην απόγνωση που διακατέχει τον κλάδο επισημαίνοντας τον κίνδυνο αφανισμού των γυμναστηρίων. «Τα γυμναστήρια συμπλήρωσαν ήδη ένα 8μηνο διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας τους, με απόφαση της κυβέρνησης. Ο κλάδος μας δέχθηκε βαρύτατο πλήγμα, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Πολιτεία συμπεριέλαβε τα γυμναστήρια στους ιδιαίτερα πληγέντες κλάδους, μαζί με τον τουρισμό, την εστίαση και τις μεταφορές» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΠΑΣΥΓΥ στην επιστολή του, θυμίζοντας πως στη χώρα μας λειτουργούν περίπου 2.500 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σωματικής άσκησης και απασχολούν περίπου 42.000 εργαζομένους, γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Επίσης γύρω από τα γυμναστήρια δραστηριοποιούνται περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, οι οποίες προμηθεύουν συναφές υλικό.

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές»

«Πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ελλοχεύει κίνδυνος ενός δυσάρεστου ενδεχόμενου, μετά το καταστροφικό πλήγμα το οποίο δέχτηκαν τα γυμναστήρια, κάποιο συνάδελφοι να διακόψουν οριστικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα» υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος επικαλούμενος εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το 20% των γυμναστηρίων θα βάλει «λουκέτο».

Παράλληλα ο Σύνδεσμος καταγγέλλει πως «από τους δύο κύκλους υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των γυμναστηρίων οι συνέπειες είναι καταστροφικές και οδηγούν τα γυμναστήρια σε πλήρες επιχειρηματικό αδιέξοδο, ενώ ένας αριθμός γυμναστών εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη χιλιάδων συμπολιτών μας για σωματική άσκηση πραγματοποιώντας προγράμματα προσωπικής προπόνησης (personal training) σε διάφορους χώρους, όπως: πάρκα, πλατείες, πιλοτές και κατ’ οίκον, με μορφή μαύρης οικονομικής συναλλαγής, αφού δεν εκδίδουν κανένα σχετικό παραστατικό.

Επίσης με το κλείσιμο των γυμναστηρίων υπάρχει άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν στα γυμναστήρια, ύστερα από υπόδειξη θεράποντα ιατρού, ένα ειδικό προπονητικό πρόγραμμα, επειδή πάσχουν από διάφορες παθήσεις».

«Ο μεγαλύτερος επαναστάτης είναι το πεινασμένο στομάχι»

«Ευελπιστούμε ότι η Πολιτεία δεν θα αφήσει να αφανιστεί ο κλάδος μας και δεν θα χρειαστεί να καταφύγουμε στην εκρηκτική και ακραία κινητοποίησή μας. Αν δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή, θα αποδειχθεί ότι ο μεγαλύτερος επαναστάτης είναι το πεινασμένο στομάχι» ξεκαθαρίζει ο ΠΑΣΥΓΥ κλείνοντας την επιστολή του δηλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι «είμαστε πλέον αποφασισμένοι, ενωμένοι, συντονισμένοι, αγανακτισμένοι, χρεωμένοι και αφού δεν έχουμε κάτι άλλο να χάσουμε θα δράσουμε!!! Πάντα πολιτισμένα αλλά έντονα και κραυγαλέα»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.