Κλεινει το εργοστασιο της TUPPERWARE με 200 εργαζομενους

Η πολυεθνική ανακοίνωσε ότι κλείνει το εργοστάσιο της στη Θήβα

Το πρωί της Τρίτης η διεύθυνση του εργοστασίου της TUPPERWARE στη Θήβα ανακοίνωσε στο προσωπικό της ότι αποφασίσθηκε το κλείσιμο της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας. Στο εργοστάσιο, που είναι σε λειτουργία από τη δεκαετία του 1980, απασχολούνται τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας και αρκετοί άλλοι μέσω εργολάβων.

Η πολυεθνική διατηρεί άλλες μονάδες σε διάφορες χώρες του εξωτερικού (όπως στην Πορτογαλία και το Βέλγιο), οι οποίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Όπως αναφέρει το imerodromos.gr, επί δεκαετίες μέχρι και σήμερα, στο εργοστάσιο δεν υπήρχε επιχειρησιακό σωματείο και η συνδικαλιστική δράση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη.

Αν και οι εργαζόμενοι προσέφεραν επί δεκαετίες κυριολεκτικά όσα περισσότερα μπορούσαν “για το καλό της εταιρείας”, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι αντιμετωπίζουν τους εργάτες ως εξαρτήματα, με μοναδικό γνώμονα την ένταση της εκμετάλλευσης και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Ενώ όποτε κρίνουν ότι η συνέχιση κάποιας μονάδας είναι ασύμφορη, δεν έχουν κανένα δισταγμό να πετάξουν το προσωπικό στο δρόμο.

Όπως ήταν λογικό, η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους όσο και γενικά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Πηγή: imerodromos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.