Καθυστερουν οι εποχικες προσληψεις

Με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού θα «κινείται» πλέον ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας, τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το ΑΣΕΠ ήδη έχει μπλοκάρει από αιτήματα φορέων για δεκάδες χιλιάδες θέσεις εποχικού και με σύμβαση έργου προσωπικού, καθώς επίσης με θέσεις μερικής απασχόλησης και ωρομίσθιο προσωπικό. Το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή την εβδομάδα ενέκρινε τις πρώτες 294 εποχικές θέσεις, οι οποίες θα προκηρυχθούν άμεσα και θα καλύψουν ανάγκες στις περιφέρειες.

 

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις για υπηρεσίες που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, όπως είναι η δασοπυρόσβεση, ο τουρισμός και το υπουργείο Πολιτισμού, είναι μεγάλες.

 

Εχουμε μπει ήδη στην άνοιξη και το υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται καίριοι τομείς της χώρας.

 

Οι πρώτοι τουρίστες ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας και τα περισσότερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν αφύλακτα, λόγω έλλειψης φυλάκων.

 

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Πυροσβεστική, όπου η εκκρεμότητα με τους εποχικούς δεν φαίνεται να τακτοποιείται με μόνιμη λύση, ενώ σε λίγες ημέρες ξεκινά επίσημα η αντιπυρική περίοδος.

 

Βεβαίως υπάρχουν προτεραιότητες, με πρώτη το οικονομικό αδιέξοδο, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των φορέων και θα θωρακίσουν τη χώρα από τις ανάγκες της εποχής.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.