Καθε χρονο και καλυτερο το Koupi Water Sports

Συνεχίζει και φέτος να δίνει πρόσβαση σε ένα άλλο τρόπο άθλησης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ροδόπης

Ξεκινούν στα μέσα Ιουλίου οι εκδρομές στη Μαρώνεια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και «camp» γνωριμίας με τα θαλάσσια αθλήματα για παιδιά

Θεσμός πλέον έχει γίνει το Koupi water sports, στις δύο «άκρες» της Ροδόπης, δίνοντας την ευκαιρία για τέταρτη χρονιά στη Μαρώνεια και τρίτη χρονιά στο Φανάρι σε όσους αγαπούν την θάλασσα και το ελληνικό καλοκαίρι, να κάνουν κάτι διαφορετικό στην παραλία, τόσο για διασκέδαση, όσο και για άθληση.

Ενώ λοιπόν διάγουν το δεύτερο «πανδημικό» καλοκαίρι, οι άνθρωποι στο Koupi συνεχίζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα, μέσω των εξορμήσεων που οργανώνουν, στους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες, να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής.

Μάλιστα φέτος θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, πραγματοποιώντας δράσεις γνωριμίας με τα θαλάσσια σπορ για τα παιδιά, που θέλουν να χαρούν με διαφορετικό τρόπο τη θάλασσα το καλοκαίρι.

Αγκάλιασε το κοινό το Koupi

Για ακόμα μια χρονιά λοιπόν όσοι επισκεφτούν ένα από τα δύο σημεία του Koupi water sports, το ένα κοντά στο κάμπινγκ Φαναρίου και το άλλο στην παραλία Καγκέλες Μαρώνειας, μπορούν να αθληθούν με Καγιάκ, SUP (κωπηλασία σανίδας), Wind Surf και ποδήλατα  θαλάσσης.

«Η ανταπόκριση του κόσμου στην τέταρτή μας χρονιά είναι πολύ καλή, είναι εδώ ο κόσμος, μάς υποστηρίζει και τον υποστηρίζουμε για να είναι κοντά στη θάλασσα και να κάνει πράγματα που αγαπάει» σημείωσε η κ. Έφη Πάρτσια, που τόνισε πως η χρονιά είναι ιδιαίτερη φέτος, όπως πέρυσι, και δεν ξέρουν αν θα παραμείνει έτσι και τα επόμενα χρόνια.

Ό,τι και αν γίνει όμως, παραμένουν κοντά σε αυτό που αγαπούν, προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο την ωραία θάλασσα της περιοχής, και τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές της. «Το Koupi παραμένει προσηλωμένο στο δικό του στόχο» τόνισε η κ. Πάρτσια. Έχοντας βέβαια ξεκινήσει κάτι που αγαπούν, θέλουν να γίνονται καλύτεροι κάθε χρόνο, τόσο σαν ένα ευχαριστώ στον κόσμο, όσο και για την δική τους ικανοποίηση, ότι κάνουν κάτι παραπάνω και καλύτερα.

Έτσι έχουν προσθέσεις επιπλέον σανίδες του windsurf, το οποίο πέρυσι αγκάλιασε το κοινό, με περισσότερες δυνατότητες επιλογής, ενώ προσέθεσαν και σανίδες του SUP, το οποίο το κοινό της περιοχής έμαθε πρώτα από το Koupi, αλλά πλέον έχει γίνει συνήθεια για πολλούς.

«Πλέον βλέπουμε ιδιώτες να κάνουν τη βόλτα τους με δικές τους σανίδες, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί το κάναμε γνωστό στην περιοχή» ανέφερε.

Ολοκληρωμένη προσέγγιση στο τουριστικό προϊόν

Το Koupi βέβαια, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, θέλησε να φέρει πιο κοντά σε όλους όχι μόνο τα θαλάσσια αθλήματα, αλλά και τις ομορφιές της περιοχής. Για αυτό και φέτος θα πραγματοποιήσει εκδρομές με καγιάκ και SUP στην περιοχή της Μαρώνειας, ξεκινώντας από τις 17 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο κ. Χρήστος Πάρτσιας, που τόνισε πως ακόμα και αυτοί που νομίζουν πως γνωρίζουν την ακτή της Ροδόπης, μπαίνοντας μέσα με το καγιάκ, η αίσθηση είναι εντελώς διαφορετική.

Τα μέλη από το Koupi θα είναι παρόντα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, και φροντίζουν να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Οι εκδρομές αυτές συνοδεύονται και με συνεργασίες με κάποια τοπική επιχείρηση, γιατί θεωρούν πως αποτελούν μέρος ενός τουριστικού προϊόντος, το οποίο θέλουν να ανεβάσει την περιοχή. Σε ένα περιβάλλον που τώρα αποκτά τον βηματισμό του όσο αφορά το τουριστικό προϊόν, θέλουν να αποτελέσουν ένα κρίκο στην τουριστική αλυσίδα που θα αναδείξει αυτό το προϊόν σε όλα τα επίπεδα. Για αυτό και προσπαθούν να είναι κοντά και να συνεργάζονται με επιχειρήσεις της περιοχής.

Camp για παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν τα αθλήματα

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να βελτιώνονται κάθε χρόνο, θα πραγματοποιήσουν ένα «mini camp» για παιδιά, πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο, με επίδειξη όλων των μη μηχανοκίνητων μέσων που διαθέτουν.

Έτσι θα εξηγήσουν ποια είναι η σωστή χρήση του Καγιάκ, τα μέτρα ασφαλείας, οι αποστάσεις στη θάλασσα και την πορεία μέσα σε αυτή, καθώς και τι πρέπει να προσέχουν, ενώ παρόμοιες ενημερώσεις θα γίνουν τόσο για το SUP όσο και για το Windsurf.

Πέρα από την γνωριμία βέβαια με τα θαλάσσια αθλήματα, θα αναφέρουν στοιχεία από την ναυτική τέχνη. Κύριος στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν μια επαφή, αν δεν είχαν ήδη, με αυτά, και να κατανοήσουν πως μπορούν να αποτελέσουν ένα άθλημα με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν πιο σοβαρά. Άλλωστε τόσο το καγιάκ, όσο και τα άλλα δύο, είναι ολυμπιακά αθλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.