Καταληψη του δημαρχειου απο τους δημοτικους υπαλληλους

Κλειστές ήταν οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου και για τρεις περίπου ώρες, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι. Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων του δήμου Κομοτηνής, όπως και στο σύνολο της χώρας, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, για να καταδείξουν την εναντίωσή τους στην οικονομική πολιτική, που ακολουθείται, αλλά και στις αδυναμίες, που παρατηρούνται στον «Καλλικράτη» κατά το διάστημα της εφαρμογής του. Οι δημοτικοί υπάλληλοι συμμετέχουν σήμερα στη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ το επόμενο διάστημα θα αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Η κ. Ζωή Κοσμίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του δήμου Κομοτηνής, άσκησε κριτική έναντι των οικονομικών μέτρων, που έχει λάβει η κυβέρνηση, και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, που θίγουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα. Συγκεκριμένα δε, σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζητήματα, που αφορούν τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, το ενιαίο μισθολόγιο, που προτίθεται να εισαγάγει η κυβέρνηση, αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» στις μεταξύ τους σχέσεις με τους υπαλλήλους να δηλώνουν τη σφόδρα αντίθεσή τους.

 

Ζωή Κοσμίδου, «Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μόνο με 8μηνες συμβάσεις»

Περαιτέρω, οι αντιδράσεις των δημοτικών υπάλληλων απορρέουν και από την αδυναμία, που παρουσιάζει ο «Καλλικράτης» στο σκέλος της κάλυψης των θέσεων, που απαιτούνται για απρόσκοπτη λειτουργία των νέων δήμων. «Αντιμετωπίζουμε αδυναμία να αναλάβουμε όλο αυτόν τον όγκο των αρμοδιοτήτων», τόνισε η κ. Κοσμίδου, «αφού δεν υπάρχουν δυνατότητες για μόνιμες προσλήψεις, ελλείψει και των απαιτούμενων πόρων». «Δεν έχει γίνει κανένα βήμα», συνέχισε, «προκειμένου να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, που πρέπει να έχουμε με όλον αυτό τον όγκο των αρμοδιοτήτων, που έχουμε αναλάβει. Οπότε δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να ανταποκριθούμε στις ανάγκες οι υφιστάμενοι δημοτικοί υπάλληλοι. Θα πρέπει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και στις νέες αρμοδιότητες, που μας παρέχονται, μόνο με 8μηνες συμβάσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.