Καταληψη της Εθνικης απο εργαζομενους της Φανκο

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Φάνκο απέκλεισαν χθες το πρωί την Εθνική Τράπεζα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναλειτουργία των εργοστασίων στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

 

Ο Γιώργος Γιαγατσινός, γραμματέας της ΦΑΝΚΟ κατήγγελλε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι εις βάρος τους παίζεται ένα παιχνίδι. «Συνεχίζουν να μας λένε ψέματα, συνεχίζουν να παίζουν μαζί μας. Μας είχαν υποσχεθεί ότι η λύση είναι οριστική πια αλλά για μια άλλη φορά ήταν όλα ψέματα της κυβέρνησης, των πολιτικών. Αποφασίσαμε να κάνουμε αγώνες και καταλήψεις εχτές είχαμε κατάληψη στην Περιφέρεια, σήμερα στην τράπεζα, γιατί μας λένε ότι δοθήκαν οι εγγυήσεις στις τράπεζες και οι τράπεζες έχουν το πρόβλημα. Οι τράπεζες λένε ότι δεν έχουν πάρει εγγυήσεις, γίνεται ένα παιχνίδι γύρω από μας».

 

Αντιπροσωπεία σωματείου βρίσκεται στην Αθήνα και προσπαθεί να συναντηθεί με την υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη. Όπως είπε ο γραμματέας του Σωματείου η συνάντηση αναμένονταν να γίνει σήμερα μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού κ. Πεταλωτή. «Προσπαθούμε να δούμε πού βρισκόμαστε και τι θα γίνει. Εμείς βρισκόμαστε στην Εθνική Τράπεζα όπου μιλήσαμε και με τον Διευθυντή, που προσπαθεί και αυτός να επικοινωνήσει με τα κεντρικά για να δει πού βρισκόμαστε, εάν έχουν πάρει τις εγγυήσεις και τι προθέσεις έχουνε. Δυστυχώς δεν μιλάει κανείς και όλοι κρατούν μια σιωπή. Αύριο όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο, θα μας πουν τι έχει γίνει με την συνάντηση με την κ. Κατσέλη τι νέα υπάρχουν, τι θα γίνει και τι προοπτικές θα έχουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν σταματήσει τις σπουδές των παιδιών τους, υπάρχουν δέκα πλειστηριασμοί από τράπεζες για δάνεια. Υπάρχει ένα πολύ εκρηκτικό κλίμα από το μέρος των εργαζομένων προσπαθούμε εμείς κατά κάποιο τρόπο να τους συγκρατήσουμε. Η ίδια έκρηξη εργαζομένων έγινε και εχτές στην Περιφέρεια και μας έδιωξαν από το γραφείο της κ. Κόκλα. Βέβαια θα οδηγηθούμε σε πιο ακραίες καταστάσεις. Η ΦΑΝΚΟ κλείνει αλλά το θέμα είναι ότι μας χρωστάνε δεδουλευμένα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν να πληρωθούν 10 ή 12 μήνες και άλλοι πάλι δύο χρόνια. Δεν έχουμε πάρει καθόλου χρήματα από τα Χριστούγεννα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.