Κανονικα προχωρουν οι διαδικασιες για την προκηρυξη του «Βοηθεια στο Σπιτι»

Αναμένεται να εκδοθεί εντός καλοκαιριού

Κανονικά προχωρά η διαδικασία για την προκήρυξη 3.250 θέσεων μέσω ΑΣΕΠ στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς εξαιρείται από τις απαγορεύσεις της προεκλογικής περιόδου, όπως επιβεβαιώθηκε και από την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Να σημειωθεί ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα εντός του καλοκαιριού καθώς υπάρχει συμφωνία για το ύψος των μορίων της ειδικής εμπειρίας με τα σωματεία των συμβασιούχων, ενώ ολοκληρώνεται και η δημιουργία οργανικών θέσεων στους δήμους, οι οποίες θα καλυφθούν με αυτές τις προσλήψεις.
 
Το νέο σύστημα προβλέπει την ίση μοριοδότηση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών προσόντων. Για κάθε μήνα προϋπηρεσίας θα δίνεται μία μονάδα ανά μήνα με ανώτατο όριο τους 120 μήνες (έως 120 μονάδες), ενώ η μοριοδότηση του συνόλου των ακαδημαϊκών προσόντων θα φτάνει τις 120 μονάδες. Σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά κριτήρια, θα δίνονται δύο μονάδες για κάθε τέκνο, ενώ η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου θα μοριοδοτείται με 20 μονάδες.
 
Ο βασικός κανόνας, ο οποίος ισχύει για τον αριθμό των οργανικών θέσεων που μπορεί να συστήσει κάθε Δήμος, είναι ο αριθμός του προσωπικού που απασχολούνταν κατά την έναρξη ισχύος της διάταξης για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε μόνιμες οργανικές δομές των ΟΤΑ α΄ βαθμού, με δυνατότητα προσαύξησης μέχρι και 7%.
Ο συνολικός αριθμός των επιπλέον οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν με την ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τις 14 νέες θέσεις και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει υπέρβαση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουν προβλεφθεί για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις μόνιμες οργανικές δομές των Δήμων όλης της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.