Καμψη στο ηλεκτρονικο εμποριο βλεπουν οι κουριερ

Μετρούν απώλειες από το capital control και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ταχυμεταφορές στην Κομοτηνή, βλέποντας το πελατολόγιο τους να συρρικνώνεται τις τελευταίες ημέρες. Η ώθηση που έδωσαν οι φθηνές αγορές από το διαδίκτυο, εν μέσω κρίσης στις εταιρείες κούριερ, φαίνεται ότι υποχωρεί πλέον, λόγω της γενικότερης κάμψης της αγοραστικής κίνησης.
 
«Ο κόσμος είναι πάρα πολύ συγκρατημένος» παρατηρεί η υπεύθυνη του υποκαταστήματος της Speedex Courier κ. Κική Κωνσταντινίδου, επιβεβαιώνοντας σημαντική διαφοροποίηση της αγοραστικής στάσης των καταναλωτών την τρέχουσα περίοδο. «Αν συνεχιστεί το capital control και παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο» εκτιμά.
 
Ο όγκος δουλειάς για τις εταιρείες ταχυμεταφορών που προέρχεται από τις αγορές σε ηλεκτρονικά καταστήματα μειώνεται ενώ «πολύ λιγότερα δέματα μεταφέρονται πλέον». «Το εμπόριο δεν πάει καλά, όπως κι η επιχειρηματικότητα» σημειώνει η ίδια.
 
Διαπιστώνοντας τη φθίνουσα πορεία των ηλεκτρονικών αγορών που φθίνουν και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας, τα κεντρικά εταιρειών ταχυμεταφορών, δίνουν κατεύθυνση και για παύση της υπηρεσίας αγορών για λογαριασμό πελατών τους, από εμπορικά κέντρα και καταστήματα στη χώρα.
 
Οι κούριερ και στην Κομοτηνή, κατακλύζονται εσχάτως από ερωτήματα πελατών τους και ενδιαφερόμενων να αποστείλουν χρήματα , η κ. Κωνσταντινίδου διευκρινίζει πως οι εταιρείες ταχυμεταφορών δεν αναλαμβάνουν τη μεταφορά χρημάτων, υπάρχουν όμως εξειδικευμένες επιχειρήσεις που παρέχουν τη δυνατότητα χρηματικών αποστολών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.