«Καμια θυσια για την πλουτοκρατια – Την κριση να πληρωσει η ολιγαρχια»

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην πλατεία της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

 

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Νομό Ροδόπης Δημήτρης Ανθούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καρατόμηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων αλλά και τα άλλα κόμματα για την στήριξη που της παρέχουν και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους για το δίκιο τους.

                                 

«Κοροϊδεύουν και επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν, λέγοντας μας ότι κινδυνεύει η πατρίδα. Ότι χρεοκοπεί η Ελλάδα. Ότι φταίνε τα ελλείμματα. Τους απαντάμε. Ακόμα και αν έφταιγαν τα ελλείμματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς για να τα πληρώσουμε εμείς. Τα ελλείμματα δε δημιουργήθηκαν, γιατί παίρναμε εμείς μεγάλους μισθούς. Δε δημιουργήθηκαν γιατί απολαμβάνουμε οι εργαζόμενοι υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια. Δημιουργήθηκαν γιατί αυτά που παράγουμε εμείς 10ετίες τώρα γίνονται πλούτος στα θησαυροφυλάκια των καπιταλιστών. Όμως λένε ψέματα ότι παίρνουν αυτά τα μέτρα γιατί υπάρχουν ελλείμματα.

 

Τα μέτρα αυτά είναι σχεδιασμένα εδώ και 10ετίες και υλοποιούνται σταδιακά σε όλες τις χώρες. Τα θεμέλιά τους μπήκαν στην περίφημη συνθήκη του Μάαστριχ. Ανάλογα μέτρα παίρνονται παντού σε όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης. Στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία που οι εργαζόμενοι του δημοσίου υπερασπίζουν με απεργίες τα δικαιώματά τους, και συμπαραστεκόμαστε και χαιρετίζουμε τον αγώνα τους. Για αυτό το λόγο τα μέτρα το ομολογούν και οι ίδιοι δεν είναι προσωρινά. Για αυτό τον λόγο επιμένουν λυσσασμένα να τα επιβάλλουν, και συγκεντρώνουν τεράστιες δυνάμεις για να το καταφέρουν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και δεν θα είναι τα τελευταία. Έρχονται και άλλα, εξίσου σκληρά, όπως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Γιατί η ανάγκη των καπιταλιστών για όλο και μεγαλύτερο κέρδος δεν ικανοποιείται ποτέ».

 

Ο κ. Ανθούσης αναφέρθηκε στους αγώνες του ΠΑΜΕ που ξεκίνησαν εδώ και καιρό, ενώ κατηγόρησε για «ιστορικές ευθύνες» την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που «παραμένουν κήρυκες και υποστηριχτές της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας. Ήταν και παραμένουν ο καλύτερος σύμμαχος των εργοδοτών στους τόπους δουλειάς και της κυβέρνησης στην επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους. Το ζούμε και στο νομό μας, με την υπόθεση της ΕΝΚΛΩ», τόνισε ο κ. Ανθούσης και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από το ΠΑΜΕ.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.