Καλυτερη η κινηση απο περυσι στις Καλοκαιρινες εκπτωσεις στην Κομοτηνη

Παρόλα αυτά παρέμεινε αρκετά χαμηλότερα από τα προ κορωνοϊού λόγω έλλειψης εκδηλώσεων

Καλύτερη από πέρυσι, αν και σε καμία περίπτωση στα επίπεδα προ κορωνοϊού, ήταν η κίνηση κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων στην αγορά του ενδύματος στην Κομοτηνή, σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ένδυσης και Υπόδησης Κομοτηνής και Περιφερείας κ. Σταυρούλα Πεχλεβάνη.

Η κίνηση ήταν μεγαλύτερη τον Ιούλιο, πριν κάνει την αναμενόμενη «κοιλιά» στις αρχές Αυγούστου, ενώ διάγουμε τις τελευταίες μέρες τόσο των εκπτώσεων, όσο και των καλοκαιρινών προϊόντων.

Πλέον οι καταστηματάρχες στρέφουν το βλέμμα τους προς τον χειμώνα, και την αγωνία τους για το πως θα μείνει ανοιχτή η αγορά, και τις αποφάσεις για τον όγκο των ειδών που θα προμηθευτούν.

Ψηλό αρχικά το ενδιαφέρον

Φέτος οι εκπτώσεις ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου, και σύμφωνα με την κ. Πεχλεβάνη ο κόσμος τις περίμενε, όπως φυσικά και οι καταστηματάρχες.

«Είχαμε μια πολύ καλή δυναμική σε σχέση με πέρυσι, που βρισκόμασταν στο ναδίρ» σημείωσε, τονίζοντας πως όσο υπάρχουν ακόμα γάμοι, βαφτίσεις, και άλλες εκδηλώσεις, θα υπάρχει κίνηση στο τέλος των εκπτώσεων, αλλά ακόμα και τις αρχές του Σεπτέμβρη, όταν μπορεί να υπάρξουν δεκαήμερα προσφορών.

«Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον καταναλωτή, και αν αφήσουμε τους πελάτες μας ευχαριστημένους» σημείωσε.

Η βελτίωση βέβαια αφορά την κίνηση σε σχέση με το δύσκολο περυσινό καλοκαίρι, γιατί συγκρινόμενη με τα χρόνια πριν από τον κορωνοϊό, αυτή παραμένει δραματικά μικρότερη.

Γιατί οι περιορισμοί, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, με πολλές εκδηλώσεις που θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες να έχουν ακυρωθεί ή καθυστερήσει, κάτι που επηρεάζει και την αγορά.

Μεγάλο ερωτηματικό ο χειμώνας

Το μεγάλο ερωτηματικό βέβαια είναι τι θα γίνει το χειμώνα, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, όταν πρέπει να προβλέψουν, σε αυτή τη ρευστή κατάσταση, πως θα πρέπει να κινηθούν.

Η ελπίδα τους είναι πως δεν θα έχουμε ξανά σκληρό lockdown, όμως και πάλι θα πρέπει να είναι φειδωλοί στα εμπορεύματά τους, και ευελπιστούν πως θα υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία με τους πελάτες τους και με τα οποία μέτρα, αρκεί η κυβέρνηση να μην τους υποχρεώσει να μπουν στη θέση του χωροφύλακα, και να ελέγχουν όποιος μπαίνει στο κατάστημά τους.

«Ότι και αν γίνει, θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα στο κοινό μας, γιατί είμαστε τοπική αγορά, τους γνωρίζουμε όλους, και πως θα υπάρξει μια ισορροπία και κατανόηση» ανέφερε, σημειώνοντας πως όλη την προηγούμενη περίοδο δεν είχαν προβλήματα σε αυτό το κομμάτι με το κοινό τους.

Όλα δείχνουν ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερος, αν ίσως όχι τόσο δύσκολος όσο ο προηγούμενος, με την ελπίδα να βρεθεί μια χρυσή τομή όσο αφορά τα μέτρα για τα καταστήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.