Καλοκαιρι με τουριστες για την Κομοτηνη

Αυξημένη η κίνηση στα ξενοδοχεία της πόλης, με πολλές ομαδικές εκδρομές να αυξάνουν την πληρότητα

Αν κάποιοι από εσάς μείνατε στην Κομοτηνή αυτό το καλοκαίρι, θα παρατηρήσατε την αυξημένη κίνηση που υπάρχει εντός της πόλης, τόσο τα βράδια όσο και την ημέρα, δίνοντας στην πόλη, που παλιά νέκρωνε μετά την ολοκλήρωση του φοιτητικού έτους, μια κάποια ζωντάνια.

Και ενώ η κίνηση που υπάρχει στην πόλη έχει πολλούς παράγοντες, ένας από αυτούς είναι και η αυξημένη κίνηση και τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι επισκέπτονται για μια ή περισσότερες μέρες την πόλη μας.

Την αύξηση αυτής της κίνησης επιβεβαιώνει και ο ταμίας του Συλλόγου Ξενοδόχων Θράκης κ. Γιώργος Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε πως η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Κομοτηνή είναι αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η αύξηση αυτή, τόνισε προέρχεται κυρίως από ομαδικές εκδρομές, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούν σαν «έδρα» την Κομοτηνή για να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε όλη τη Θράκη.

Ένας από τους παράγοντες που έχει προσελκύσει τουρίστες στην περιοχή μας είναι το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, κράτησαν τις τιμές τους σχετικά σταθερές, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, καταφέρνοντας έτσι να έχουν πελατεία και στους μήνες που παλιότερα δεν βλέπαμε τόσο σημαντική κίνηση.

Υπάρχουν δε και αναφορές, αν και δεν έχουν ακόμα τα στοιχεία να το υποστηρίξουν, πως έχουν μειωθεί σημαντικά οι οργανωμένες εκδρομές κυρίως προς τη νησιωτική Ελλάδα, λόγω του κόστους των καυσίμων, των ναύλων κτλ. κάτι που κάνει την ηπειρωτική Ελλάδα πιο ελκυστική.

Τέλος παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πως μετά την αλλαγή των ωρών των δρομολογίων φέτος για τη Σαμοθράκη, πολλές από αυτές τις εκδρομές έχουν εντάξει και το νησί στο πρόγραμμά τους, δίνοντας έτσι και μια άλλη διάσταση στην επίσκεψη.

Ρουμάνοι και Τούρκοι ανάμεσα στους σταθερούς επισκέπτες

Πέρα των ομαδικών εκδρομών, στα ξενοδοχεία της πόλης είδαμε για ακόμα μια φορά τόσο Ρουμάνους, που κάνουν μια στάση πριν επιστρέψουν στη χώρα τους, και Τούρκους, αρκετοί από τους οποίους επισκέφτηκαν την περιοχή μας, είτε για μερικές μέρες ή ώρες.

Τέλος, όπως πάντα, υπάρχουν αρκετοί Κομοτηναίοι που δεν ζουν πια εδώ αλλά επιστρέφουν το καλοκαίρι για να δουν φίλους και συγγενείς.

Όσο για το αν θα διατηρηθεί αυτό το φαινόμενο και τα επόμενα χρόνια, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν επιφυλακτικός, σημειώνοντας πως τόσο οι επισκέψιμοι χώροι, όσο και άλλες παροχές είναι περιορισμένες στην Θράκη, και δύσκολα θα δούμε επισκέπτες που ήρθαν μια φορά με γκρουπ να επιστρέφουν άμεσα.

Για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι, να σκύψουν πάνω στο θέμα, ώστε να μπορέσει η περιοχή μας να γίνει πιο ελκυστική, και με περισσότερες δυνατότητες σε όλου τους τομείς, ακόμα και στους εμπορικούς.

Ερωτηθείς τέλος για την αναφορά του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αθανάσιου Τσώνη για διαμονή στην Κομοτηνή τουριστών λόγω μη διαθέσιμων κλινών στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως πέρα κάποιων συγκεκριμένων περιπτώσεων, που έφεραν πολύ κόσμο στη γειτονική πόλη, δεν θεωρεί πως αυτό αποτελεί πάγια πρακτική.

Εκτίμησε όμως πως υπάρχει πιθανότητα να είχαμε διαμονή στην πόλη μας επισκεπτών που την προτίμησαν λόγω ακριβώς των τιμών που έμειναν σταθερές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.