Καλο 2024 για εργα συντηρησης στο σιδηροδρομο της Θρακης

Μέσω ΣΔΙΤ θέλει να προχωρήσει ο ΟΣΕ τη συντήρηση και λειτουργία του τμήματος Στρυμώνας-Αλεξανδρούπολη

Στην δημοπράτηση του πρώτου μεγάλου έργου-ΣΔΙΤ για τη συντήρηση και λειτουργία του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο περιλαμβάνει και όλο το δίκτυο από τις Σέρρες μέχρι και την Αλεξανδρούπολη, θέλει να προχωρήσει ο ΟΣΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Σπύρο Πατέρα.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση ο κ. Πατέρας τόνισε πως το έργο ΣΔΙΤ αφορά τα τμήματα Πλατύ-Φλώρινα και Στρυμώνας-Αλεξανδρούπολη που υπάγονται στο δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας.

Το έργο στην δική μας περιοχή αφορά τη γραμμή από το σημείο που συνδέεται στον άξονα Θεσσαλονίκη-Προμαχώνα, και συνεχίζει από τις Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Να σημειώσουμε πως η Hellenic Trains, που πραγματοποιεί δρομολόγια σε αυτή τη γραμμή αλλά έχει παύσει την κίνηση των επιβατηγών τραίνων μετά τη Δράμα, έχει παλαιότερα ισχυριστεί πως η κατάσταση της γραμμής, και οι περιορισμοί που υπάρχουν λόγω αυτής, δεν επιτρέπει την κίνησή τους.

Όσο για το έργο ΣΔΙΤ, το κόστος εκτιμάται σε 300 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ αφορούν την ανάταξη, ενώ έχει ήδη προσληφθεί σύμβουλος που θα το ωριμάσει και θα ετοιμαστούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Στόχος είναι να εγκριθεί από την Διυπουργική ΣΔΙΤ το επόμενο διάστημα και να μπορέσει να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ο ανάδοχος εκτιμάται ότι θα μπει μέχρι το τέλος του 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.