Καλεσμα για τη συμμετοχη στην απεργια της 6ης Νοεμβρη

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 6ης Νοέμβρη απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου. Συγχρόνως καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν οι ταξικές δυνάμεις ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ -ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ στην Ορεστιάδα στην Κεντρική πλατεία ώρα 11 π.μ και στην Αλεξανδρούπολη μπροστά στο δημαρχείο στις 10 πμ.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ – με μνημόνια ή χωρίς αυτά – σφίγγει σαν θηλιά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά της, μειώνοντας δραστικά τα κονδύλια της ΕΕ για τη γεωργία.

Έρχεται να προστεθεί στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές μας, στις τιμές κάτω του κόστους των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων μας, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια , στη φορολογία της αγροτιάς από το πρώτο ευρώ, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών, που όλα μαζί βαράνε στο ντορό της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων».
Καλούμε σαν Ομοσπονδία τους αγρότες και κτηνοτρόφους, να δώσουν με τη παρουσία τους στις 6 Νοέμβρη τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’ αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.