Καλεσμα για κλιμακωση αγωνων απο το ΠΑΜΕ

Απεργιακό προσκλητήριο απηύθυνε το ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 5 του Μάη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Τα μέλη του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης Τάσος Χαρτοματζίδης και Δημήτρης Ανθούσης κάλεσαν τους εργαζόμενους απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αλλά και των εργοδοτών να απαντήσουν με κλιμάκωση αγώνων.

Ο Δημήτρης Ανθούσης αναφέρθηκε στο στόχο της διοργάνωσης της συνέντευξης τύπου χαρακτηρίζοντας το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε την Κυριακή ως την πιο «σκληρή αντιλαϊκή πολιτική εις βάρος των εργαζομένων τα τελευταία τριάντα χρόνια τουλάχιστον». Στόχος όπως είπε το κάλεσμα της εργατικής τάξης για να δώσει απάντηση στην αντεργατική πολιτική και να μπλοκάρει την εφαρμογή αυτών των μέτρων. «Εκτιμάμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για αυτά τα νέα αιματηρά μέτρα σε βάρος της ίδιας της ζωής τάξης και της λαϊκής οικογένειας επιβάλλεται να ανταπαντηθεί με μαζικούς δυναμικούς αγώνες που κυριολεκτικά θα τραντάξουν τα θεμέλια αυτής της πολιτικής το ίδιο το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα». Ο κ. Ανθούσης κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ταξικά προσανατολισμένη δίπλα στο ΠΑΜΕ ξεκινώντας την Τετάρτη 5 Μάη, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, το ΔΝΤ και την ΕΕ για προβολή ψευτοδιλημμάτων και ωμών εκβιασμών. «Μίλησαν για επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα. Ξεκαθαρίζουμε στους εργαζόμενους ότι χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν αλλά χαμένη θα είναι η ζωή μας αν δεν ξεσηκωθούμε, αν δεν ενδυναμώσουμε τη φωνή σύγκρουσης με αυτή την πολιτική».

Ο Τάσος Χαρτοματζίδης αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι τον τελευταίο καιρό. «Ήρθε η ώρα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να δώσουν την απάντησή τους που πρέπει να είναι τόσο σκληρή όσο σκληρά αντιμετωπίζονται. Ο δρόμος είναι ένας. Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας και κεντρικού σχεδιασμού».

 

Ο κ Χαρτοματζίδης κάλεσε τους εργαζόμενους να μην επαναπαύονται στα ψίχουλα και στις υποσχέσεις των κυβερνώντων, τονίζοντας ότι είναι ηθικό χρέος απέναντι σε όλους αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και απέναντι στις νεότερες γενιές ο αγώνας. «Ο καπιταλισμός έδειξε το πρόσωπό του και θα το δείξει στο μέλλον χρησιμοποιώντας ακόμη σκληρότερες μορφές βίας και τρομοκράτησης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους τρομοκρατήσουν και να τους αναγκάσουν για να μην πτωχεύουν οι άνθρωποι του μόχθου να πτωχεύουν αυτοί που ευθύνονται και συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

 

Ενιαία όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση που ζουν παρασιτικά και πλουτίζουν από τη δική μας δουλειά στο όνομα της κρίσης προσπαθούν να ισοπεδώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Για δεκαετίες θέλουν να εξασφαλίσουν φθηνά εργατικά και υποταγμένα εργατικά χέρια. Δεν διστάζουν να μας πείσουν πως η διάσωση των κερδών και της ιδιοκτησίας τους είναι μονόδρομος και πατριωτικό μας χρέος ενώ η υπεράσπιση των κατακτήσεών μας και των δικαιωμάτων της ζωής και της ζωής των παιδιών μας ισοδυναμεί με εθνική προδοσία. Τούτο τον καιρό δεν κρίνεται το χάσιμο ενός μεροκάματου αλλά και η απώλεια ενός μισθού. Τα αρπακτικά της κυβέρνησης της ΕΕ του ΔΝΤ της Νέας Δημοκρτίας και του ΛΑΟΣ ζητάνε πολύ περισσότερα. Ζητάνε να περάσουμε εθελοντικά και αμαχητί αλυσίδες στα χέρια και πόδια μας. Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αγωνιστούμε», τόνισε ο κ. Χαρτοματζίδης καλώντας τους εργαζόμενους σε απεργιακό ξεσηκωμό και συμμετοχή στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 5 Μάη στις 10:30 στην πλατεία της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.