Καλεσμα Εργατικου Κεντρου Κομοτηνης στην απεργια της 20ης Φλεβαρη

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ απευθύνει το εργατικό κέντρο Κομοτηνής προς τους εργαζόμενους και συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, με σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής: «Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες και οι συνταξιούχοι της χώρας δίνουν νέα αγωνιστική απάντηση στην Κυβέρνηση και την Τρόικα στις 20 Φεβρουαρίου, για την εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών της εξαθλίωσης και του εμπαιγμού της Ελληνικής Κοινωνίας που εφαρμόζουν.
Η απόφαση της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε., αυτή την φορά έχει μια ιδιαίτερη κοινωνική και πολιτική σημασία, γιατί υπογραμμίζει με κατηγορηματικό τρόπο την ολοκληρωτική εξάντληση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των ανέργων της χώρας, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν-όχι στους φόρους, στα χαράτσια και στις δανειακές τους υποχρεώσεις-αλλά στις ανάγκες μιας στοιχειώδους ανθρώπινης διαβίωσης ενώ θέτει αποφασιστικά την ανάγκη υπεράσπισης στην πράξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Δυστυχώς μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η Κυβέρνηση αντί να πάρει-όπως οφείλει- το μήνυμα της απόγνωσης που εκπέμπει η Ελληνική Κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εφαρμοζόμενη πολιτική, υψώνοντας το ανάστημα της στην Τρόικα, κλιμακώνει την επίθεση, απειλώντας με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, με νέους φόρους στα ακίνητα, με νέες περικοπές στο ελάχιστο πλέον εισόδημα-όπου ακόμα υπάρχει- ενώ ταυτόχρονα είναι έτοιμη να παρακολουθήσει τις συνέπειες του δράματος της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, για την οποία έχει διαμορφώσει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο του βιασμού των θεσμών και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ακόμα ως επιστέγασμα όλων αυτών των αυταρχικών επιθετικών πολιτικών, εξαγγέλλει ταυτόχρονα (για λόγους διερεύνησης των αντιδράσεων) και διαψεύδει στην συνέχεια τις δηλώσεις των πολιτικών προσώπων που αφορούν:
• Στην αλλαγή του Νόμου 1264 και την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος της απεργίας (Υπουργός Εργασίας Ν. Βρούτσης)
• Στην θέση ότι ο κατώτατος μισθός (586,00 €), που καθιερώθηκε νομοθετικά με κατάργηση ουσιαστικά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας… είναι υψηλός!! (Γενικός Γραμματέας Υπουργείο Οικονομικών Γ. Μέργος)
Όλα αυτά την περίοδο που διανύουμε, διαμορφώνουν ήδη ένα εκρηκτικό κλίμα και η παραμικρή απόπειρα μεγαλύτερης κοινωνικής πίεσης, είτε στο επίπεδο εισοδημάτων, είτε στο επίπεδο της απασχόλησης, είτε στο επίπεδο των φορολογικών βαρών, θα ανάψει το σπίρτο της κοινωνικής έκρηξης, με απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες για όλους και κυρίως για τους πολιτικά υπεύθυνους αυτουργούς όσων ανεξέλεγκτων καταστάσεων θα ακολουθήσουν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Ροδόπης να συμμετέχουν μαζικά και αποφασιστικά στην 24ωρη απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. δυναμώνοντας τον αγώνα του Συνδικαλιστικού Κινήματος ενάντια στις Κυβερνητικές Επιθέσεις.
Αυτή τη φορά το περιεχόμενο του αγώνα μας και η συμμετοχή μας στην απεργία έχει ιδιαίτερη κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική διάσταση:
• Αγωνιζόμαστε, υπερασπίζοντας θεσμούς και αξίες του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας.
• Αγωνιζόμαστε, υπερασπίζοντας τα στοιχειώδη κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν από την λαίλαπα των μνημονιακών επιδρομών.
• Αγωνιζόμαστε, υπερασπίζοντας τη ζωή, την αξιοπρέπεια και το αύριο των νέων ανθρώπων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.