Καλεσμα αντιστασης απο το ΠΑΜΕ

Με συνθήματα και ιδιαίτερο παλμό έγινε η συγκέντρωση στη πλατεία που διοργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης, όπως εξάλλου το ΠΑΜΕ σε εβδομήντα πόλεις της Ελλάδας.

 

Σε δηλώσεις του το μέλος του ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης Δημήτρης Ανθούσης ανέφερε ότι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις το ΠΑΜΕ «στέλνει μήνυμα τιμής και δόξας στους νεκρούς και τις θυσίες της τάξης μας. Μήνυμα ότι οι σημερινές συγκεντρώσεις αποτελούν βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης. Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής στέλνουμε μήνυμα ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του, η εργατική τάξη να σηκώσει την σημαία και τα λάβαρα του αγώνα να έρθει σε αντιπαράθεση με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ που ίσως σήμερα βάλει την αγωνιστική μάσκα, αλλά πίσω από αυτή κρύβεται η φιλοκυβερνητική, φιλομονοπωλιακή γραμμή της και θέσεις της». Ο κ. Ανθούσης κάλεσε τους εργάτες να ξεσηκωθούν και να μη δεχθούν καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Αναδεικνύουμε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη τόνισε καλώντας τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση «Αυτά τα μέτρα μπορούν να ανατραπούν, οι θυσίες του αγώνα είναι μικρότερες από τις θυσίες που μας ζητάνε. Στέλνουμε μήνυμα ταξικής τιμής στους νεκρούς που έπεσαν στις επάλξεις του αγώνα, αγωνιστικής συμπαράταξης με το ΠΑΜΕ».

 

Όσον αφορά στο γεγονός ότι οι βιομήχανοι λένε όχι στην μείωση των μισθών ο κ. Ανθούσης τόνισε ότι είναι υπέρ των ελαστικών σχέσεων «κατ’ επέκταση μιλάνε για απολύσεις και για απελευθέρωσή τους και για μέτρα που θα τους επιφέρουν περισσότερα κέρδη. Έρχονται νέα δεινά για τους εργαζόμενους με τη συναίνεση του Συνδέσμου Βιομηχανιών. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με τα αρπακτικά του κεφαλαίου και τους στέλνουμε μήνυμα. Δεν μας αγγίζει η τρομοκρατία των Μέσων Ενημέρωσης. Μας αγγίζει το δίκιο μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας και το ΠΑΜΕ κόντρα στο κεφάλαιο και στο ΣΕΒ για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης σε μια κοινωνία που η παραγωγή θα βρίσκεται στα χέρια της εργατικής τάξης, για μια οικονομία στα χέρια του λαού μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.