Καλαθι του Νοικοκυριου: Ανακοινωθηκαν οι νεες λιστες

Στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει το «Καλάθι του Νοικοκυριού». Τα σούπερ μάρκετ ανάρτησαν σήμερα στην πλατφόρμα e-καταναλωτής τις νέες λίστες με τα προϊόντα.

Οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν αναλυτικά τα καλάθια των σούπερ μάρκετ έως τις 29/11 εδώ: https://e-katanalotis.gov.gr/householdBasket

To Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει πως  το συνολικό κόστος του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των αλυσίδων, με τη μεγαλύτερη μείωση να αγγίζει το -18,1%.

Α. Γεωργιάδης: «Black Friday στις τιμές»

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για… Black Friday στις τιμές :«Black Friday αυτή την εβδομάδα και από ότι φαίνεται ξεκίνησε με τις νέες τιμές στο «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ο Υπουργός σημειώνει ότι «Η πρώτη αποτίμηση των νέων τιμών δείχνει ότι από τα 816 προϊόντα 60 έχουν αύξηση και 167 μείωση ενώ 589 παραμένουν τα ίδια. Το σημαντικότερο ΟΛΕΣ οι αλυσίδες έχουν μείωση».

«Εορταστικό Καλάθι» στα μέσα Δεκεμβρίου – Νέο καλάθι για ειδικές κατηγορίες

Πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι το «Εορταστικό Καλάθι» θα είναι διαθέσιμο γύρω στις 15 Δεκεμβρίου και αναμένεται να διαρκέσει για περίπου δύο-τρεις εβδομάδες, ενώ περιέχει προϊόντα όπως κρέατα και γλυκά, εξετάζεται ακόμη αν σε αυτό θα προστεθούν και τα αναψυκτικά.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, προ των πυλών βρίσκεται και το «καλάθι» με τα προϊόντα, που απευθύνονται σε καταναλωτές με ειδικές διατροφικές ανάγκες. Θα περιλαμβάνει περίπου 15 προϊόντα, τα οποία καταναλώνουν άτομα με προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα οι διαβητικοί, οι οποίοι αναγκαστικά αγοράζουν συγκεκριμένα είδη διατροφής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.