Καλαθι των Χριστουγεννων: Πρεμιερα την επομενη Τεταρτη

Τι θα περιέχει

Για το καλάθι των Χριστουγέννων μίλησε ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ το πρωί της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου, γνωστοποιώντας πως αυτό αναμένεται να ξεκινήσει 13 με 14 Δεκεμβρίου, με πιο πιθανή ημερομηνία την πρώτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο θα περιέχει σοκολάτες τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι, ενώ προανήγγειλε επίσημες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα.

«Το πρόβλημα είναι το εξής ότι συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε αναφορικά με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».

Ακόμα ανέφερε ότι βλέπουμε μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.