Και 10.800 ωρομισθιοι στα σχολεια

Νέες προσλήψεις, αυτή τη φορά ωρομισθίων, που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των σχολείων που εντάσσονται στις «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας», εγκρίθηκαν χθες, από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε για το σχολικό έτος 2010-11 η πρόσληψη 10.800 ωρομισθίων για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα ενταχθούν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π), ενώ ανακοινώθηκε και ο διορισμός 1.492 μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικών κατηγοριών. Και όλα αυτά μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι θα προσληφθούν 15.500 αναπληρωτές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

 

Τα σχολεία που εντάσσονται στις Ζ.Ε.Π. αφορούν περιοχές που καταγράφονται χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών και στα οποία φοιτούν μαθητές χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και μετανάστες, που έχουν ανάγκη για μία μεγαλύτερη βοήθεια από τους καθηγητές.

 

Ειδικότερα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλαμβάνονται 7.450 ωρομίσθιοι (μέχρι τον αριθμό του 1.117.999 ωρών) και 651 μόνιμοι, ενώ στη δευτεροβάθμια 3.350 ωρομίσθιοι (μέχρι τον αριθμό των 527.904 ωρών) και 841 μόνιμοι. Οπως έγινε γνωστό, ορισμένοι από αυτούς τους ωρομισθίους μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στα υπόλοιπα σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.