Ημεριδα για την νεα επιχειρηση και τη λυση του franchise στην εκθεση «Θρακη 2010»

Το Σάββατο, 29 Μαΐου στις 12:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κομοτηνής Ημερίδα με θέμα «Νέος Επιχειρηματίας και Franchise» που διοργανώνεται από το περιοδικό FRANCHISE DEAL με ομιλητές καταξιωμένα στελέχη από το χώρο της δικαιόχρησης.
Σύμφωνα με τον κ. Φώτη Γεωργόπουλο, εκδότη του περιοδικού FRANCHISE DEAL, ομιλητή της εκδήλωσης «σκοπός της εκδήλωσης είναι να ενημερώσουν από κοντά τους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη λύση του franchise σε μία περίοδο που η επιχειρηματικότητα βάλλεται από παντού. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τρόποι χρηματοδότησης του επιχειρηματικού τους ονείρου αλλά και θα γίνουν γνωστές οι αλυσίδες που επιθυμούν να αναπτυχθούν στην περιοχή».

Oι «ΗΜΕΡΕΣ FRANCHISE» πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2008. Πάνω από 10.000 εν δυνάμει επιχειρηματίες έχουν παρακολουθήσει τις ΗΜΕΡΕΣ FRANCHISE και πολλοί από αυτούς είναι ήδη επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των υποψήφιων επιχειρηματιών.

• Οι αλυσίδες καταστημάτων έχουν επηρεασθεί λιγότερο από την κρίση

Η εταιρεία «New Business» ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και, όπως εξήγησε η Δώρα Αναστοσοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας, απευθύνεται σε εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν με το σύστημα franchise. «Αναλαμβάνουμε και φτιάχνουμε το σύστημα όλο από το άλφα ως το ωμέγα και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουμε και την ανάπτυξη του δικτύου, δηλαδή βρίσκουμε επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο τομέα της συγκεκριμένης εταιρείας και τους δίνουμε τη λύση με το κλειδί στο χέρι. Είμαστε εμείς που θα βρούμε το κατάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή, αφού πρώτα κάνουμε έρευνα αγοράς, εγκρίνουμε ένα κατάστημα, δηλαδή τι επισκεψιμότητα και τι δυναμικότητα έχει και μετά, όταν δώσουμε την τελική θετική απάντηση, αναλαμβάνουμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, σύμφωνα με την κάτοψη του καταστήματος, και την κατασκευή. Εάν θέλει, όμως, ο συνεργάτης, μπορεί να του δώσουμε τις προδιαγραφές του χώρου και να κάνει μόνος του την κατασκευή. Έτσι του δίνουμε το πακέτο franchise, ώστε να ξέρει τι ασφαλώς θα κάνει από το άνοιγμα της επιχείρησης το πρωί μέχρι το βράδυ που θα κλείσει την επιχείρησή του, τα βήματα που θα κάνει ώστε να έχει καλό αποτέλεσμα. Παράλληλα, παρέχουμε και το marketing plan, δηλαδή τι κινήσεις πρέπει να κάνει, ώστε να προσεγγίσει το κατάλληλο κοινό και να επικοινωνήσει την παρουσία του στη συγκεκριμένη περιοχή».

 

Σύμφωνα με την κ. Αναστασοπούλου, η οικονομική κρίση μπορεί να έχει επηρεάσει όλους τους τομείς όμως λιγότερο έχει επηρεάσει τις αλυσίδες από τα no name καταστήματα και για αυτό σήμερα περισσότερο οι εταιρείες αναπτύσσονται με franchise. «Οι no name εταιρείες έχουν πεθάνει, τα μικρά καταστήματα που όλοι ξέραμε, τα ανώνυμα, δεν τα προτιμά ο κόσμος, γιατί ξέρει ότι στο επώνυμο, δηλαδή στην αλυσίδα, θα βρει την ποιότητα που θέλει. Και εμείς οι ίδιοι όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι προσανατολιζόμαστε στο επώνυμο, γιατί ξέρουμε ότι είναι το Value for money, ότι αυτό που θα αγοράσουμε αξίζει τα χρήματά του, γιατί ξέρουμε την ποιότητα της συγκεκριμένης αλυσίδας, οπότε αυτός ο λόγος ισχυροποιεί περισσότερο την παρουσία μας στην ελληνική επικράτεια». Εξάλλου, όλα τα concept που προωθεί η εταιρεία στην ελληνική επικράτεια προσπαθεί να έχουν κέρδος για το συνεργάτη και εκεί έγκειται η δύναμη του προσπαθούμε να έχουμε μεγάλο κέρδος με το συνεργάτη για αυτό και η δύναμη του Franchise. «Επειδή δημιουργούνται μεγάλες αλυσίδες, η μητρική εταιρεία έχει άλλη διαπραγματευτική δύναμη σε σχέση με τους προμηθευτές, οπότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα τελικό τη χαμηλή τιμή στον καταναλωτή, για αυτό και οι αλυσίδες Franchise έχουν καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, απ’ ό,τι τα no names. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε και στο νέο επιχειρηματία τη σιγουριά ότι πίσω του έχει ένα μεγάλο όμιλο, έχει μια μεγάλη εταιρεία που έχει όφελος να τον βοηθήσει να πάει καλά».

 

Η εταιρεία «New Business» δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και όπως αποκαλύπτει η κ. Αναστασοπούλου «τώρα αναπτύσσουμε μια καινούργια αλυσίδα είναι το Coffee and coffee and Internet που έχει ξεκινήσει από την Ξάνθη και το κατάστημα στην Κομοτηνή το κατασκευάζουμε τώρα. Επίσης, έχουμε συμφωνία για να φέρουμε στον τομέα της γυναικείας ένδυσης τα καταστήματα Lucifair και έτσι σιγά -σιγά αναπτυσσόμαστε και στη Θράκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.