Ημεριδα για κτηνοτροφους και κτηνιατρους διοργανωνει η Διευθυνση Κτηνιατρικης της ΠΑΜΘ

Θέμα της «Εξωτικά Νοσήματα-Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα»

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ σε συνεργασία με το τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ. Έβρου διοργανώνει στις  02/10/2023 και ώρα 9:00πμ στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ», 2ος Όροφος, Δ/νση Μ. Αλεξάνδρου & Ψαρρών,  ημερίδα με θέμα «Εξωτικά Νοσήματα-Κίνδυνος επανεμφάνισης στη χώρα».

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των Κτηνοτρόφων αλλά και των Κτηνίατρων ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ  για τα Εξωτικά Νοσήματα (Ευλογιά αιγοπροβάτων, Αφθώδης, Πανώλη Μικρών Μηρυκαστικών και Οζώδης Δερματίτιδα των Βοοειδών)  που προσβάλλουν συχνά την κτηνοτροφία μας. 

Η ενημέρωση και εκπαίδευση στην Κτηνοτροφία αποτελεί βασική προτεραιότητα στις δράσεις της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση των νοσημάτων που πλήττουν την χώρα μας.   

Επιπλέον η ημερίδα αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς ταυτίζεται χρονικά με την εμφάνιση εστίας Ευλογιάς στην περιοχή Gorno Yabalkovo της Περιφέρειας Burgas της Βουλγαρίας, κοντά στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου γεγονός που δημιουργεί συνθήκες επαγρύπνησης στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και τους κτηνοτρόφους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.