Ικανοποιητικο το ενδιαφερον για την Χριστουγεννιατικη Αγορα στο Παρκο της Αγιας Παρασκευης

Δ. Πολιτειάδης: «Το ποσό με το οποίο μισθώνουμε τις θέσεις είναι ένα συμβολικό ποσό ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που έχουν οι επιχειρηματίες του τόπου μας και θέλουμε να τους διευκολύνουμε»

Πέντε αιτήσεις έχει δεχτεί ο δήμος Κομοτηνής μέχρι στιγμής για την κατάληψη θέσεων στη Χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργανώνει από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 2 Ιανουαρίου 2023, στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής.  Με τη σχετική προθεσμία υποβολής αιτήσεων να ολοκληρώνεται σήμερα, ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Παρατηρητής» διευκρίνισε πως υπάρχουν ακόμα δυο τρεις επιχειρηματίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να έχει αυτό ακόμα μεταφραστεί σε αίτηση για κατάληψη θέσης.

Όπως και να ‘χει όμως ο ίδιος έκανε λόγο για «ικανοποιητικό ενδιαφέρον» ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια το εγχείρημα δεν στέφθηκε από επιτυχία. «Άλλωστε το ποσό με το οποίο μισθώνουμε τις θέσεις είναι ένα συμβολικό ποσό ακριβώς γιατί αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που έχουν οι επιχειρηματίες του τόπου μας και θέλουμε να τους διευκολύνουμε για να πάρουν τις θέσεις» εξήγησε ο κ. Πολιτειάδης.

Παράλληλα ο ίδιος εκτίμησε πως «σε συνδυασμό με το θεματικό πάρκο που θα στηθεί νομίζω ότι θα δημιουργήσουμε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα» για να συμπληρώσει πως «η προσπάθεια μας με τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο συνεχίζεται, στολίζοντας όχι μόνο την πόλη αλλά και τους οικισμούς μας».

Προς τα τέλη της χρονιάς η ψήφιση του προϋπολογισμού

Ερωτηθείς σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για τη νέα χρονιά , ο κ. Πολιτειάδης έκανε γνωστό πως αυτός αναμένεται να ψηφιστεί τις τελευταίες ημέρες του έτους, κάπου μεταξύ 15 με 30 Δεκεμβρίου. «Όχι γιατί δεν είναι έτοιμη η υπηρεσία» έσπευσε να εξηγήσει «αλλά γιατί τα πράγματα είναι ρευστά ειδικά με τις ανατιμήσεις σε προϊόντα και ενέργεια».

Δίνοντας μια μικρή γεύση από τους τομείς της δημοτικής πολιτικής που θα δοθεί βάρος, ο κ. Πολιτειάδης επεσήμανε πως «ένας από τους βασικούς άξονες του νέου προϋπολογισμού θα είναι η κοινωνική πολιτική, αυξάνοντας τα ποσά που διαθέτουμε, όπου μπορούμε, καθώς επίσης και ο πολιτισμός, ενισχύοντας τις δημοτικές επιχειρήσεις ώστε να κάνουμε εκδηλώσεις».

«Ο προϋπολογισμός θα είναι της τάξεως περίπου των 60 εκατ. ευρώ και πρόκειται μια μεγάλη ανάσα για την αγορά, γιατί ως επί το πλείστον αυτά τα χρήματα καταλήγουν στην τοπική αγορά» τόνισε κλείνοντας ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.