Ικανοποιηση γιατι εισακουστηκε το αιτημα του ΤΕΕ Θρακης για την προσβαση στο κτηματολογιο

Δύο μήνες πριν είχε ζητήσει με επιστολή του την υπογραφή της επίμαχης ΚΥΑ το παράρτημα της περιοχής μας

Την ικανοποίηση του ΤΕΕ Θράκης για το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα τους για την συμπερίληψη των μηχανικών στους κλάδους που θα έχουν πρόσβαση στο κτηματολόγιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του κ. Δημήτρης Λουρίκας.

Πρόσφατα απέκτησαν δικαιώματα «ψηφιακής» πρόσβασης στη βάση δεδομένων του κτηματολογίου, μαζί με τους συμβολαιογράφους, και οι μηχανικοί, ένα ζήτημα το οποίο τους είχε απασχολήσει αρκετά τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυτό και πριν από μερικούς μήνες, το ΤΕΕ Θράκης με επιστολή του στο αρμόδιο Υπουργείο, τόνιζε πως τα μέλη του δεν είχαν ουσιαστικά καμία πρόσβαση στο κτηματολόγιο, για αυτό και χρειαζόταν να εκδοθεί η ΚΥΑ.

Αφορμή ήταν το γεγονός ότι το ΤΕΕ Θράκης είχε ζητήσει από το Κτηματολογικό γραφείο να επιτραπεί η πρόσβαση στους μηχανικούς, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει, μιας και η πρόσβαση καθοριζόταν με απόφαση του ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για αυτό και έστειλαν την επιστολή, ζητώντας να βγει η ΚΥΑ, μια απόφαση που έπρεπε να εκδοθεί πριν από 22 χρόνια, ώστε να καθορίζεται ξεκάθαρα ποιοι έχουν πρόσβαση στο κτηματολόγιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.