Ικανοποιηση για την εξαγγελια Μητσοτακη περι θεσπισης χερσαιου μεταφορικου ισοδυναμου

Αντώνης Γραβάνης: «Σημαντικό μέτρο για την ενίσχυση και τη στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας»

Σημαντικό μέτρο που θα στηρίξει και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις της περιοχής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, τη θέσπιση χερσαίου μεταφορικού ισοδύναμου, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Γραβάνης θύμισε πως ήδη από τον Σεπτέμβριο του ’18 το ΕΒΕΡ είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση και διεκδικούσε έκτοτε την υλοποίησή της «καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο για την ενίσχυση και τη στήριξη της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας, και έρχεται στην ουσία να λύσει μια αδικία που υπάρχει σε σχέση με επιχειρήσεις άλλων περιοχών» όπως υπογράμμισε ο ίδιος.

Δέσμευση για αλλαγές και στη φορολογική ενημερότητα

Επίσης μια άλλη σημαντική δέσμευση που πήραν οι παραγωγικοί φορείς κατά τη σύσκεψη στο Επιμελητήριο είναι οι αλλαγές στο  πλαίσιο χορήγησης της Φορολογικής Ενημερότητας. Όπως θύμισε ο κ. Γραβάνης, είναι μια πρόταση που είχε καταθέσει το Επιμελητήριο εδώ και ενάμιση χρόνο σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Λογιστών.  «Οι αρμόδιοι υπουργοί δεσμεύτηκαν στο Επιμελητήριο ότι ήδη προχωράνε στην αλλαγή του πλαισίου της Φορολογικής Ενημερότητας, χωρίς να έχουμε ωστόσο ακόμη συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αλλά και σε ποια σημεία θα γίνουν αλλαγές» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ για να προσθέσει πως «το θετικό είναι, το οποίο ειπώθηκε και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση πλέον έχει κατανοήσει ότι όλα αυτά στην ουσία είχαν δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσουν ανάγκες μια άλλης περιόδου, δηλαδή της οικονομικής κρίσης, και πλέον δεν βοηθούν την επιχειρηματικότητα, γι’ αυτό και θα προχωρήσουν στην αλλαγή του πλαισίου».

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε για τα υπόλοιπα»

Πέρα από αυτά τα δύο ζητήματα το ΕΒΕΡ έθεσε και μια σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται των επιχειρήσεων της περιοχής χωρίς ωστόσο καμία δέσμευση από πλευράς κυβερνητικών στελεχών. Σύμφωνα με αυτά που σταχυολόγησε ο κ. Γραβάνης τέτοια θέματα, για τα οποία οι φορείς δεν πήραν απάντηση, είναι το θέμα της ρευστότητας και πρόσβασης των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, το ειδικό καθεστώς στα καύσιμα αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η δημιουργία ενός σύγχρονου μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, με δυνατότητα διέλευσης λεωφορείων, σε πρώτη φάση, και φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε δεύτερη.

 Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ σημείωσε πως για τα παραπάνω θέματα το ΕΒΕΡ δεν θα σταματήσει να πιέζει για την υλοποίηση τους. «Μείνανε αρκετά θέματα αναπάντητα. Σε κάποια πήραμε δεσμεύσεις, τώρα συνεχίζουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε για τα υπόλοιπα» επεσήμανε συγκεκριμένα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.